اهم رزمایش های مشترک کویت با نیروهای فرامنطقه ای بشرح ذیل می باشند :
-
- برگزاری رزمایش مشترک نظامی با کشور فرانسه در سال ۲۰۰۸ میلادی
-
- برگزاری رزمایش مشترک نظامی با کشور ایتالیا در سال ۲۰۰۸ میلادی
-
- برگزاری رزمایش مشترک نظامی با کشور انگلستان در سال ۲۰۱۱ میلادی
-
- برگزاری رزمایش مشترک نظامی با کشور آمریکا در سال ۲۰۱۲ میلادی ( ۲۰۱۴ ، INSS)
۲-۵ حضور نظامی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در ماموریت های بین المللی
کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس علی رغم عدم برخورداری از وزن و جایگاه مناسب در صحنه سیاست بین الملل ، به منظور مطرح نمودن خود بعنوان کشوری تاثیرگذار در نظام بین الملل ، همواره تلاش می نمایند در ماموریت های نظامی بین المللی به رهبری آمریکا و کشورهای غربی شرکت هر چند محدود نمایند . امارات عربی متحده ، قطر و عربستان سعودی بیش از سایر کشورهای عضو شورا تمایل به شرکت در ماموریت های بین المللی دارند که بشرح ذیل توضیحاتی در خصوص حضور هر یک از این کشورها در ماموریت های نظامی بین المللی ارائه می گردد .
۲-۵-۱ امارات عربی متحده
کشور امارات که از جمله مهمترین متحدان راهبردی آمریکا در منطقه خلیج فارس محسوب می گردد ، یکی از سه کشور دنیا و تنها کشور عربی است که در پنج ماموریت بین المللی به همراه آمریکا بشرح ذیل شرکت نموده است (۲۰۱۴ ، gulf mil bal )
۲-۵-۱-۱ شرکت در ائتلاف ضد داعش
بدنبال تهاجم گروه تروریستی – تکفیری داعش به کشورهای عراق و سوریه در سال ۲۰۱۴ میلادی و تشکیل ائتلافی به رهبری آمریکا به منظور مبارزه با اقدامات این گروه در کشورهای مذکور ، امارات عربی متحده بهمراه سایر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در این ائتلاف شرکت نموده است . امارات علاوه بر شرکت مستقیم در ماموریت های تهاجم هوایی ، نسبت به واگذاری پایگاه های هوایی خود بویژه پایگاه هوایی الظفره به کشورهای غربی اقدام نموده است .
۲-۵-۱-۲ ماموریت افغانستان
امارات عربی متحده تنها کشور عربی جهان بود که در عملیات نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا در افغانستان شرکت نموده و نسبت به اعزام نیروی رزمی به این کشور اقدام و در طول ۱۳ سال گذشته همواره تعداد حدود ۲۰۰ نفر از نیروهای مخصوص ارتش امارات در افغانستان حضور داشته و در حال حاضر نیز ماموریت آنها ادامه دارد .
۲-۵-۱-۳ ماموریت لیبی
در بحران سال ۲۰۱۱ میلادی لیبی و بروز جنگ داخلی در این کشور به منظور سرنگونی رژیم سرهنگ معمر قذافی ،هم زمان با ورود ناتو به این مناقشات و اجرای عملیات نظامی در لیبی ، امارات عربی متحده نیز با ده ها فروند جنگنده تحت نظارت ناتو در عملیات لیبی شرکت نموده و از شورای انتقالی این کشور حمایت نمود .
۲-۵-۱-۴ ماموریت سومالی
در سال ۱۹۹۲ کشور امارات بهمراه سایر کشورها و تحت رهبری فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا ، در عملیات سومالی شرکت نموده و هدف از آن را کمک های انسان دوستانه عنوان نمود . امارات همچنین در ماموریت های ضد دزدان دریایی در سومالی و کمک در راستای ایجاد ثبات در این کشور ، شرکت نموده است .
۲-۵-۱-۵ ماموریت بوسنی – کوزوو
در بحران کوزوو امارات اولین کشور غیر عضو ناتو بود که از عملیات های هوایی ناتو حمایت و پشتیبانی نموده و در عملیات حفظ صلح در این منطقه و کمک های انسان دوستانه پس از بروز بحران شرکت نموده است .
۲-۵-۱-۶ جنگ ۱۹۹۰ خلیج فارس
امارات عربی متحده یکی از اولین کشورهایی بود که در جریان جنگ اول خلیج فارس نسبت به پشتیبانی مستقیم از آمریکا اقدام نمود .
۲-۵-۲ قطر
۲-۵-۲-۱ شرکت در ائتلاف ناتو علیه لیبی
کشور قطر در سال ۲۰۱۱ میلادی تنها کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس بود که در عملیات ناتو علیه نیروهای معمر قذافی شرکت نموده و نسبت به اعزام هواپیماهای جنگنده خود به منطقه عملیات مبادرت نمود .
۲-۵-۲-۲ مشارکت در نیروهای یونیفل مستقر در مرز لبنان
پس از جنگ ۳۳ روزه نیروهای حزب ا… لبنان و رژیم صهیونیستی و ایجاد منطقه حائل بین لبنان و
سرزمین های اشغالی ، نیروهای ویژه سازمان ملل متحد تحت عنوان «یونیفل» به منظور حفظ امنیت منطقه حائل در این منطقه حاضر شدند که کشور قطر نیز نسبت به اعزام نیرو به منطقه مذکور تحت عنوان نیروهای یونیفل اقدام نموده است .
۲-۵-۲-۳ حضور در ائتلاف ضد داعش
کشور قطر نیز از جمله کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس می باشد که در ائتلاف ضد داعش به رهبری آمریکا مشارکت نموده است .
۲-۵-۳ بحرین
کشور بحرین در سال ۲۰۰۹ میلادی و در قالب برنامه مشترک آمریکا – ناتو جهت آموزش نیروهای مسلح افغانستان ، به مدت دوسال نسبت به اعزام یکصد نفر از نیروهای پلیس خود به کشور افغانستان به منظور آموزش نیروهای پلیس افغانی اقدام نموده است (۲۰۱۴ ، gulf mil bal )
۲-۶ خریدهای تسلیحاتی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس
یکی از مهمترین جنبه های تهدید آمیز اقدامات نظامی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس ، خرید تسلیحات نظامی پیشرفته توسط این کشورها طی سالیان گذشته می باشد . در این قسمت اهم اقدامات بعمل آمده توسط کشورهای عضو شورا در خصوص خرید تجهیزات نظامی بطور خلاصه مورد بررسی قرار می گیرد .
۲-۶-۱ عربستان سعودی
عربستان سعودی از جمله بزرگترین واردکنندگان تسلیحات نظامی از کشورهای غربی بویژه آمریکا
می باشد. مقام های آمریکایی نیز اظهار داشته اند که عقد قراردادهای تسلیحاتی سال ۲۰۱۰ با ریاض اقدامی در راستای اهداف دولت اوباما برای تقویت توانایی های دفاعی متحدان واشنگتن در خاورمیانه جهت ایستادگی در مقابل قدرت رو به گسترش نظامی ایران به ویژه در بخش موشکی و نیز ادعای برنامه ساخت سلاح هسته ای این کشور ( مرادی ، ۱۳۹۲ : ۷۱ )
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
عربستان سعودی طی یک دهه گذشته نسبت به خرید انواع تجهیزات نظامی از کشورهای کانادا ، فنلاند ، فرانسه ، آلمان ، سوئیس ، ایتالیا ، چین ، سوئد ، ترکیه ، انگلستان و آمریکا اقدام نموده است . در جدول ذیل بخشی از خریدهای نظامی عربستان سعودی از کشورهای مختلف شرح داده شده است (۲۰۱۴، cloudfron)
جدول ۸۶ خریدهای نظامی عربستان
ردیف | نوع تجهیزات نظامی | کشور طرف قرارداد | سال خرید | توضیحات |
۱ | هواپیمای King Air 350 | آمریکا | ۲۰۱۱ | – |