احساس رضایت از زندگی می کنم
معتقدم زندگی هدفمند است
به آزمایش های الهی در زندگی اعتقاد دارم
خداوند یاور نیکوکاران است
احساس می کنم خداوند به من نزدیک است
معتقدم سرانجام حق پیروز خواهد شد
رفتارهای معنوی
فردی مذهبی هستم.
۴، ۵، ۷، ۹، ۱۲، ۲۲،
ترتیبی
۹۱/۰
مذهب در زندگی من اهمیت زیادی دارد
به برنامه های مذهبی علاقه دارم
سفرهای زیارتی رادوست دارم
علاقه مند به مطالعه کتاب های مذهبی هستم
دوستان مذهبی راترجیح می دهم
گرایشهای معنوی
مجموع گویه های بالا
تعداد ۳۳ گویه
ترتیبی
۹۶۲/۰
۳-۲-۳- متغیر وابسته کیفیت زندگی
تعریف نظری کیفیت زندگی
تعاریف و تعابیر مختلفی از کیفیت زندگی شده است. برخی آن را توانایی اداره کردن زندگی از دیدگاه خود میدانند، برخی دیگر آن را میزان رضایت مندی از نیازهای فیزیکی، روانی، اجتماعی میدانند و برخی آن را ارزیابی کلی از یک زندگی خوب و با حداقل رضایت بخشی تعریف می کنند (مک کوئین[۲۷۰]، ۱۹۹۸: ۶۵).
سازمان بهداشت جهانی کیفیت زندگی را این گونه تعریف می کند: کیفیت زندگی افراد به عنوان ادراک افراد از موقعیت شان در زندگی از حوزه های فرهنگی و نظام ارزشی که در آن زندگی مینمایند و در ارتباط با اهداف، انتظارات، استاندارد ها و نگرانی هایشان تعریف می شود. این تعریف مفهومی با دامنه وسیع می باشد که به شیوه پیچیده ای با سلامت فیزیکی، وضعیت روانشناختی، سطح استقلال، روابط اجتماعی و رابطه آنها با خصوصیات برجسته محیط شان در هم آمیخته شده است(WHO:1995).
تعریف عملیاتی کیفیت زندگی:
منظور از کیفیت زندگی در این پژوهش با استناد به تعریفی که سازمان بهداشت جهانی داشته است مجموعه پرسشهایی در ابعاد جسمانی، روانی، اجتماعی و محیط می باشد که به عنوان ابعاد مختلف کیفیت زندگی جوانان در نظر گرفته شده است.( WHO:1995) بنابر این در این پژوهش برای سنجش کیفیت زندگی از پرسشنامه استاندارد سازمان بهداشت جهانی (WHOQOL-100[271]) استفاده گردید. پرسشنامه های زیادی برای سنجش کیفیت زندگی طراحی شده است ولی پرسشنامه های کیفیت زندگی سازمان جهانی بهداشت به علت خصوصیات منحصر بفرد خود مورد توجه بیشتری واقع هستند. ابزار اندازه گیری عمومی کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی، به دو صورت فرم بلند WHOQOL-100 و فرم کوتاه WHOQOL-BREF می باشند. پرسشنامه WHOQOL-BREF پس از ادغام برخی از حیطه ها و حذف تعدادی از سوالات WHOQOL-100 ایجاد شد. نتایج حاصل از این دو پرسشنامه همخوانی رضایت بخشی را در مطالعات مختلف نشان دادهاند. در این مطالعه WHOQOL-BREF به علت کم بودن تعداد سوالات و در نتیجه راحتی استفاده و نیز پرهیز از مشکلاتی که استفاده از فرم بلند ایجاد می کند، انتخاب شده است. این ابزار در بیش از ۱۵ کشور جهان به صورت همزمان طراحی و به زبان های متفاوت ترجمه شده است. لذا مفاهیم سوالات در فرهنگ های متفاوت یکسان می باشند (بونومی و همکاران، ۲۰۰۰) در تحقیقات داخلی نیز عمدتاً از فرم کوتاه استفاده شده است. مقایسه دو فرم پرسشنامه در ایران همبستگی بالایی بین آن نشان داده است(نجات، ۱۳۸۵)
( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )