-
- سوالات تحقیق :
- سوالات اصلی این پژوهش عبارتند از :
- مشی مسلحانه موجود در دهه ۴۰ و ۵۰ خورشیدی آیا جریانی خود جوش و برخواسته از فعل و انفعالات سیاسی داخل کشور بوده یا تحت تاثیر تئوری ها و تجارب انقلاب سایر کشورها پدید آمده است ؟
- چرا جنبش مسلحانه پس از قیام پانزده خرداد ۴۲ به عنوان تنها رهیافت مورد پیروی نیروهای سیاسی مخالف قرار گرفت ؟
- گروه های مسلمان و غیر مسلمان در بسیج مردم و توده ای کردن مبارزات چه نقشی داشته اند؟
- مشی مبارزاتی مسلحانه تا چه حدی در پیروزی انقلاب اسلامی نقش داشته است؟
- فرضیه های تحقیق :
فرضیه های اصلی پژوهش که به آن پرداخته خواهد شد عبارت از :
- مشی مسلحانه با توجه به ماهیت رژیم و سیاست مشت آهنین پس از سالهای ۴۲ و تحت تاثیر انقلاب های چریکی آمریکا لاتین و چین به شدت شعله ور شده و موضع بسیار قاطع در مقابل رژیم گرفت.
- یکه سالاری و یکه تازی محمد رضا پهلوی در عرصه سیاسی و عدم توسعه سیاسی در کنار رشد اقتصادی سبب شد که تمام نیروهای رادیکال به این نتیجه برسند که تنها با مبارزه سیاسی راه حل میسر نمی گردد لذا تنها رهیافت مورد نظر مش مسلحانه برگزیده شد.
-
-
- با توجه به ماهیت مشی مسلحانه مبنی بر حفظ امنیت نیروهای تحت پوشش و رعایت اصل مخفی کاری قطعا با در نظر گرفتن عدم وجود تریبون آزاد نسبت به سایر طبقات جامعه الخصوص روحانیون بطبع در بسیج توده نقش بسزایی نمی توان برای این گروه ها متصور بود اما با توجه به ایجاد ضربات متعدد به رژیم و شکستن ابهت فیزیکی و امنیتی رژیم ، نسبت به القای روحیه انقلابی در جامعه می توان نقشی برای آنان متصور بود.
( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
-
- بدون شک انقلاب ایران از مشارکت تمام نیروهای جامعه شکل گرفت که این گروه ها نیز با مطرح کردن گفتمان انقلابی و شیوع ادبیات انقلابی نقش بسزایی در ایجاد فضای انقلابی در جامعه داشته اند و به حتم می توان اذعان نمود که ادبیات مستقل و رادیکال انقلاب اسلامی مدیون فعالیت همین گروه ها می باشد.
- سوابق پژوهشی موضوع :
برطبق بررسیهای نگارنده ، پژوهشی مستند و مستقل در باب موضوع دست کم در ایران صورت نگرفته است و لزوم بررسی نقش و فعالیت های این سازمانها در پیروزی انقلاب ایران ضروری به نظر می رسد اصولا بیشتر پژوهش ها به شکل گیری وسازماندهی این جریانات پرداخته البته با عینک ایدئولوژیک و دید جانبدارنه ، به مانند منابعی چون :
۱-چریک های فدایی خلق از نخستین کنشها تا پیروزی انقلاب اسلامی
۲- مجاهدین از پیدایی تا فرجام
که با تاثیر پذیری از دیدگاه های سیاسی رایج به باز تعریف فعالیت های چریکها در دوران شاه می پردازد و مبانی اندیشه ای و بررسی جامعی از مبانی نظری مبارزات مسلحانه در ایران و سایر کشورها و یا علل شروع مبارزات در ایران و نقش آن در پیروزی انقلاب ایران در این پژوهشها مشاهده نمی شود. از دیگر منابع مورد استفاده در این پایان نامه عبارتند از
۳- ایران بین دو انقلاب ۴- ریشه های انقلاب ایران ۵- درون انقلاب ایران …
- چهار چوب نظری تحقیق:
با توجه به موضوع کلی انقلاب ،عملکرد گروه های چریکی و مش مسلحانه آنان که بعنوان یک راهکار برای پیروزی انقلاب بوده است لذا در این پژوهش مبانی نظری تشکیل گروه های چریکی و مش مسلحانه در مبارزات مردم ایران مورد تحقیق و اساس کار قرار گرفته است.
- روش تحقیق :
باتوجه به ماهیت موضوع ، روش تحقیق در این پژوهش توصیفی – تحلیلی خواهد بود یعنی پژوهشگر می کوشد ابتدا جریان شکل گیری مبارزه مسلحانه را توصیف و تشریح نماید و سرانجام ابعاد و زوایای این نوع استراتژی را در پیروزی انقلاب ایران تحلیل و بیان کند ، بدیهی است که روش گرد آوری اطلاعات در این پژوهش کتابخانه ای است.