عمده تاثیرات زیست محیطی تخلیه پساب های حفاری به محیط های دریایی عبارت است از :
-
-
-
- درجه سمیت برای زندگی موجودات دریایی
( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
-
-
-
- دوام و تخریب بیولوژیکی
-
- پوشیده شدن موجودات دریایی توسط کنده های حفاری
-
- آلوده ساختن محل تغذیه و اسکان ماهی ها
بررسی این تاثیرات مشخص ساخته است که نتیجه تخلیه کنده های آلوده به مواد نفتی در محیط های دریایی، برهم زدن تعادل اکوسیستم و ایجاد تغییرات منفی در آن است که این امر آثار زیست محیطی مخربی را در پی خواهد داشت.
در محیط های ساحلی و دریاهای کم عمق با انرژی پایین، کنده های حفاری ممکن است در کف دریا جمع شوند. این مسئله باعث می شود که زندگی موجودات کفزی که تحرک کمی داشته و نسبت به آلودگی حساس می باشند به مخاطره افتد.
تخلیه ی کنده های پایه روغنی نسبت به کنده های پایه آبی و پایه سنتزی، اثرات زیست محیطی نامطلوب بیشتری بر سطح دریا می گزارد. (کابلی و همکارانش،۱۳۹۱)
-
-
-
تصفیه
-
- بحث کلی و تعریف تصفیه:
-
-
-
در یک دید کلی به سلسله عملیات هایی که بر روی یک ماده صورت می پذیرد تا خواص و شرایط آن ماده را به نفع اهداف از قبل تعیین شده، تغییر بدهد، تصفیه گفته می شود.
حال آنکه این مواد می تواند هر چیزی از آب و خاک و هوا گرفته تا زباله و طلا و خون و حتی ذهن باشد. بسته به نوع ماده ای که قرار است عمل تصفیه روی آن صورت بپذیرد، و همچنین متناسب با روش تصفیه ای مورد استفاده، از ابزار، وسایل، سیستم و گاه حتی تصفیه خانه های خاصی استفاده می شود.
در اینجا تمرکز ما به بحث تصفیه ی آب ها و بطور مشخص تصفیه پساب خروجی از عملیات حفاری محدود می شود.
-
-
-
-
-
- تصفیه ی آب :
-
-
-
-
تصفیه آب (water purification)، به فرایندهایی گفته میشود که طی آن مواد شیمیایی نامطلوب، آلایندههای بیولوژیکی، جامدات معلق و گازها از آب آلوده حذف میشوند، تا قابل آشامیدن یا مصارف کشاورزی و یا… گردد.
به طور کلی روشهای مورد استفاده عبارتند از :
الف ) فرایندهای فیزیکی مانند : فیلتراسیون، تهنشینی، تقطیر و…
ب ) فرایندهای زیستی مانند فیلترهای شنی و ماسهای کند، کربن اکتیو (زغال فعال) و…
ج ) فرایندهای شیمیایی مانند کلرزنی, ازن زنی، دفلوکولانت، استفاده از تابش الکترومغناطیسی مانند اشعه ماوراء بنفش و…
فرایند تصفیه آب ممکن است به کاهش غلظت ذرات معلق یا ذرات محلول در آب از جمله ذرات معلق، انگلها باکتریها، جلبکها، ویروسها، قارچها و طیف وسیعی از مواد محلول و ذرات معلق موجود در آب منجر شود.( البستکی[۴۱]،۲۰۰۴)
دو منظور اساسی از تصفیه آب