۳۳٫۶۶۵۶۵
Max
۶۱٫۴۹۷۳۵
۶۰٫۳۶۶۶۱
۴۲٫۲۵۷۶۲
در شبکه ۷۰ باسه، تعداد متغیرهای تصمیمگیرنده نسبت به شبکه ۳۳ باسه افزایش مییابد. درنتیجه یافتههای قبلی بطور محسوس تری قابل مشاهده خواهد بود. همانگونه که در جدول بالا مشاهده میشود، در این حالات الگوریتم ژنتیک نتایج بسیار ضعیفی را بدست آورده است. الگوریتم PSO نسبت به ژنتیک عملکرد بهتری داشته، اما نتایج این الگوریتم نیز ضعیف بوده است. مقادیر جدول بخوبی قابلیت بالای الگوریتم ترکیبی ارائه شده را نسبت به دو الگوریتم دیگر نشان میدهد. مقدار متوسط، انحراف معیار، بهترین و بدترین مقدار برای این الگوریتم نسبت به دو الگوریتم دیگر تفاوت محسوسی دارد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
نحوهی همگرایی این سه الگوریتم در حالت حضور تولیدات پراکنده نیز در شکلهای زیر ترسیم شده است.
شکل ۵-۵ : بهبود تلفات توان شبکه ۳۳ باسه با حضور تولیدات پراکنده برحسب تعداد تکرار در الگوریتمهای مختلف
شکل ۵-۶ : بهبود تلفات توان شبکه ۷۰ باسه با حضور تولیدات پراکنده برحسب تعداد تکرار در الگوریتمهای مختلف
شکلهای بالا نشان دهندهی همگرایی پیش از موعد الگوریتم PSO ، و نیز سرعت و قابلیت پایین الگوریتم ژنتیک میباشد. الگوریتم ترکیبی ارائه شده، در تکرارهای ابتدایی نتایج ضعیفتری داشته، اما جستجوی بهتری در فضای حل مسئله انجام داده ، و در ادامه به پاسخ مطلوط همگرا شده است.
با درنظر گرفتن مباحث مطرح شده، بطور کلی میتوان گفت :
- الگوریتم ژنتیک در مسائل باینری توانایی مناسبی از خود نشان میدهد، در نتیجه در حالت عدم حضور تولیدات پراکنده، پاسخهای بسیار مطلوبی بدست آورده است.
- الگوریتم PSO بدلیل همگرایی پیش از موعد خود، در بسیاری از حالات پاسخ مطلوب را بدست نخواهد آورد.
- الگوریتم ترکیبی ارائه شده، با تقسیم فضای جستجو قابلیت سرچ بهتری پیدا نموده، و در تمامی حالات ذکر شده پاسخهای نسبتا مطلوبی را بدست آورده است.
پروفیل ولتاژ
در این بخش پروفیل ولتاژ برای حالات گوناگون ذکر شده، ترسیم گردیده است. این شکلها برای هردو شبکه و درحالات عدم حضور و حضور تولیدات پراکنده ترسیم شده است.
شکل ۵-۷ : پروفیل ولتاژ شبکه ۳۳ باسه درحالت عدم حضور تولیدات پراکنده
شکل ۵-۸ : پروفیل ولتاژ شبکه ۳۳ باسه درحالت حضور تولیدات پراکنده
شکل ۵-۹ : پروفیل ولتاژ شبکه ۷۰ باسه درحالت عدم حضور تولیدات پراکنده
شکل ۵-۱۰ : پروفیل ولتاژ شبکه ۷۰ باسه درحالت حضور تولیدات پراکنده
همانگونه که مشاهده میشود، وضعیت پروفیل ولتاژ شبکه در حالات بهینه نسبت به حالات مبنا بهبود محسوسی یافته است. در حالت حضور تولیدات پراکنده نیز نسبت به عدم حضور این تولیدات بهبود وضعیت ولتاژ مشاهده میگردد. بطور کلی میتوان گفت بهترین وضعیت ولتاژ در حالت بهینهسازی پروفیل ولتاژ (منحنی قرمزرنگ) بدست آمده است.
۵-۳- مقایسه نتایج بهینهسازی سایر توابع هدف
پس از سنجش الگوریتمهای ذکر شده، با انتخاب الگوریتم مناسب، مقادیر توابع هدف در حالات گوناگون بهینه سازی مورد ارزیابی قرار میگیرد. این نتایج در ابتدا برای شبکه ۳۳ باسه، در هر دو حالت حضور و عدم حضور تولیدات پراکنده آورده شده است. پس از آن نتایج شبکه ۷۰ باسه ارائه میگردد.
در جداول زیر نتایج نهایی برای حالات مختلف بهینهسازی بدون حضور تولیدات پراکنده، در مقایسه با حالت ابتدایی آورده شده است.
جدول ۵-۷ : مقادیر توابع هدف بدون حضور تولیدات پراکنده برای شبکه ۳۳ باسه
Initial state
Of1 Optimizatin
Of2 Optimizatin
Of3 Optimizatin
Of4 Optimizatin
Of Optimizatin