Sb ۳y-yb=
معادله (۴-۱)
که در آن yb ، پاسخ مربوط به محلول شاهد یا استاندارد، Sbانحراف معیار در اندازه گیری شاهد یا استاندارد و y پاسخ مربوط به غلظتی از گونه آزمایشی مورد نظر است که به عنوان حد تشخیص تعیین می شود. از روی شیب و عرض از مبدﺃ خط نمودار معیارگیری (y=ax+b) حد تشخیص این روش تعیین می شود بدین صورت که انحراف معیار (Sy) و عرض از مبدﺃ این خط (b) به ترتیب جایگزین انحراف معیار شاهد یا استاندارد (Sb) در معادله (۴-۱) می شود. Sy مطابق معادله (۴-۲) تعریف و محاسبه می شود :
معادله (۴-۲)
در این رابطه، yi پاسخ واقعی (جریان اندازه گیری شده) حاصل از اکسایش تاموکسیفن، پاسخ محاسبه شده از معادله خط برای همان غلظت از تاموکسیفن و n تعداد نقاط خط میباشد. پس از محاسبه Syو جایگزینی آن در معادله (۴-۱) مقدار y ( پاسخ حاصل از حد تشخیص) محاسبه می شود
( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
که با جایگزینی این مقدار در معادله خط، مقدارx که همان حد تشخیص (LOD) این روش است. بدین منظور از روش ولتامتری پالس تفاضلی استفاده شد. ولتاموگرام پالس تفاضلی ثبت شده برای الکترود /CPE2NSiO در بافر فسفاتM 1/0 با ۵/۴ pH= دارایM NaCl 1/0 در غیاب تاموکسیفن و در حضور غلظتهای متفاوت از آن در شکل (۴-۷) الف، و نمودار تغییرات جریان بر حسب غلظت تاموکسیفن در شکل (۴-۷) ب، نشان داده شده است.
شکل ۴-۷- الف) ولتاموگرامهای پالس تفاضلی تاموکسیفن با غلظتهای مختلف (a) ۸-۱۰ ×۳ ، (b) ۸-۱۰ ×۷، © ۷-۱۰، (d) ۷-۱۰ ×۳، (e) ۷-۱۰ ×۵، (d) ۷-۱۰ ×۷، (f) mol L-1 ۶-۱۰ درمحلول بافر فسفات ۵/۴pH= واجدM NaCl 1/0 در سطح /CPE ۲NSiO ۱-s mV 100 = υ ب) نمودار تغییرات جریان دماغه آندی بر حسب غلظت تاموکسیفن.
از شدت جریان دماغه اکسایش تاموکسیفن سیترات در سطح /CPE2NSiO میتوان به عنوان علامت تجزیه
ای برای اندازه گیری ولتامتری تاموکسیفن در سطح این الکترود استفاده کرد. در این راستا، رفتار الکتروشیمیایی غلظت فزایندهای از تاموکسیفن سیترات در محلول بافر فسفاتM 1/0 با ۵/۴ pH= دارای NaCl M1/0 در سطح الکترود خمیر کربن اصلاح شده با نانو ذرات ۲SiO به روش ولتامتری پالس تفاضلی مورد استفاده قرار گرفت. همانطور که ملاحظه میگردد، جریان دماغه اکسایش الکتروشیمیایی تاموکسیفن در محدوده غلظتی (mol L-1 ۶-۱۰ - ۸-۱۰ × ۳) با ضریب همبستگی (۹۹۸۴/۰) به صورت خطی تغییر می
کند و حد تشخیص روش بر مبنای سه برابر انحراف استاندارد، برابرM μ ۰۱۰/۰ تعیین می شود.
۴-۷- اندازه گیری تاموکسیفن سیترات در نمونه حقیقی به کمک روش پیشنهادی:
به منظور بررسی امکان بکارگیری روش پیشنهادی برای اندازه گیری تاموکسیفن در نمونههای حقیقی، از نمونه پلاسمای خون انسان بیمار به عنوان نمونه حقیقی استفاده شد و روش بازیابی جهت ارزیابی روش پیشنهادی استفاده گردید که در این راستا با ده مرتبه رقیق کردن نمونه پلاسما، اندازه گیری تاموکسیفن سیترات به روش پالس تفاضلی انجام شد که سنجش مقدار تاموکسیفن سیترات در نمونه حقیقی به کمک روش استاندارد صورت پذیرفت، یعنی رفتار الکترشیمیایی غلظت فزایندهای از محلول استاندارد در محدوده غلظت بدست آمده از نمودار معیارگیری تاموکسیفن سیترات به محلول پلاسما در بافر فسفات M1/0 با ۵/۴ pH= دارای M1/0 NaCl در سطح الکترود به روش ولتامتری پالس تفاضلی در سطح /CPE2NSiO بررسی و ثبت گردید. نمودار شدت جریان دماغه اکسایش تاموکسیفن سیترات بر حسب غلظت تاموکسیفن اضافه شده به نمونه پلاسما رسم گردید (شکل ۴-۸).
شکل۴-۸- نمودار شدت جریان دماغه اکسایش تاموکسیفن سیترات بر حسب غلظت تاموکسیفن.
جدول۴-۱- نتایج حاصل از روش پیشنهادی در تعیین غلظت تاموکسیفن در نمونه پلاسما (۳ n= تعداد اندازه گیریها در سه اندازه گیری متوالی).
نمونه
مقدار اضافه شده تاموکسیفن (mM)
مقدار اندازه گیری شده (mM)
بازیافت (%)
RSD (%)
پلاسما
۴/۰
۳۹۲/۰
۴/۹۸
۳/۰
فصل پنجم
اصلاح الکترود خمیرکربن با نانو ذرات /L-Cys2SiO
و کاربرد آن به عنوان زیست حسگر الکتروشیمیایی در بررسی برهمکنش ساختار DNA-i-motif با تاموکسیفن