اکنون پس از شناخت از تعریف پروژه عمرانی، به تعریفی از ساخت و ساز شهری می پردازیم:
به مجموعه ای از فعالیت ها در رشته های مهندسی عمران، معماری، شهرسازی و تاسیسات که برای آماده نمودن یک ساختمان، سازه و یا ساختگاه در محدوده شهری جهت برآورده نمودن نیازهای ارتباطی، حرفه ای و اقامتی شهروندان و تحت ضوابط خاص شهری ساخته شود، اطلاق می گردد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
مراحل انجام تحقیق
طبق کلیت اشاره شده، مراحل زیر برای دستیابی به اهداف تحقیق انجام گرفته است:
تعیین عوامل موثر بر بهره وری در صنعت ساخت و ساز شهری سه دسته می شوند.
الف) تحقیقات مشابهی که در گذشته صورت گرفته است.
مطالعات کتابخانه ای: مطالعه کتب و مقالات سمینارهای داخلی و بین المللی و ترجمه مقالات لاتین از مجلات معتبر، پایان نامه ها و استفاده از سایت های اینترنتی.
ب) بررسی و تحلیل مستندات فنی پروژه ها و کارگاها.
مستنداتی که در هنگام انجام پروژه ها و یا پس از اتمام آنها ثبت و بایگانی می شود و یا در اختیار کارشناسان قرار می گیرد.
نظر کارشناسان، خبرگان و اساتید دانشگاهی
استفاده از پرسشنامه و نظر خواهی از عوامل دخیل(کارفرما، مشاور و پیمانکار) با بهره گرفتن از ابزارهای پرسشنامه، مصاحبه، مشاهده و بررسی اسناد و مدارک.
دسته بندی عوامل بر اساس فاز اجرایی چرخه حیات پروژه در قالب استاندارد PMBOK 2012
در این نوع دسته بندی عوامل با یک نظم و ترتیب منحصر به فردی دسته بندی می شوند. سپس در قالب پرسشنامه ای که سئوالات درج شده در آن بر اساس مقیاس ۵ گزینه ای لیکرت است، قرار
می گیرد.
تعیین میزان تاثیر عوامل موثر بر بهره وری ساخت
با انجام مطالعات میدانی و با بهره گرفتن از تهیه پرسشنامه و نظر خواهی از عوامل دخیل در صنعت ساخت و ساز شهری (کارفرمایان، مشاوران و پیمانکاران) درجه اهمیت عوامل مشخص شده تعیین
می گردد.
اولویت بندی عوامل موثر بر بهره وری
به منظور تجزیه و تحلیل داده های به دست آمده از پرسشنامه ها و اولویت بندی عوامل بر
بهره وری، روش شاخص اهمیت نسبی و روش فازی مورد استفاده قرار گرفته اند.
ارائه مدلی عددی بهره وری
با این مدل شرکت های پیمانکاری می توانند عدد بهره وری منابع انسانی خود را با سایر شرکتها مقایسه نمایند.
ارائه مدلی کیفی بهره وری
با این مدل شرکت های پیمانکاری می توانند وضعیت بهره وری منابع انسانی خود را با سایر شرکتها مقایسه نمایند.
ارائه پیشنهاد برای بهبود بهره وری در صنعت ساخت و ساز شهری
با تجزیه و تحلیل نتایج به دست آمده از مراحل قبل و پس از اعلام این عوامل، با بهره گرفتن از نظر خبرگان و متخصصین صنعت ساخت و ساز شهری پیشنهادات عملی برای کاهش اثرات منفی این عوامل به منظور بهبود بهره وری در این صنعت ارائه شده است.
ساختار پایان نامه
پایان نامه حاضر علاوه بر چکیده تحقیق که در ابتدا آمده است، مشتمل بر ۷ فصل و ۳ پیوست
می باشد که شرح مختصری از آنها ارائه می شود:
فصل اول : مقدمه
در این فصل ضمن تعریف موضوع، به بیان هدف، اهمیت، فرضیات و مراحل انجام تحقیق و همچنین ساختار پایان نامه پرداخته شده است.
فصل دوم: ادبیات تحقیق
این فصل به بررسی ادبیات تحقیق در زمینه بهره وری پرداخته شده است و شامل : تعریف بهره وری در سطوح مختلف، روش های اندازه گیری بهره وری منابع انسانی، بهبود بهره وری و عوامل موثر بر بهره وری می باشد.
فصل سوم: روش تحقیق
در این فصل به بررسی کلیات روش تحقیق به کار گرفته شده در مراحل مختلف انجام آن یعنی بررسی کیفی بهره وری ساخت و ساز شهری و بررسی عدد بهره وری توضیح داده شده است.
فصل چهارم: بررسی بهره وری منابع انسانی با رویکرد PLC در پروژه های ساخت و سازشهری
در این فصل به توضیح جامعه آماری، روش تعیین عوامل موثر بر بهره وری در طراحی پرسشنامه، روایی پرسشنامه و روش تجزیه و تحلیل و پردازش داده ها، در تحقیق پرداخته شده است. سپس نتایج به دست آمده از دو روش شاخص اهمیت نسبی و روش فازی و مقایسه شده نتایج آنها ارائه می شود.
فصل پنجم: ارائه مدلP.N.HR جهت مقایسه عدد بهره وری منابع انسانی
در این فصل عواملی که بر اساس عدد فازی نزولی رتبه بندی شده بودند را به صورت پرسشنامه مرحله دوم در اختیار ۳ شرکت دارای رتبه ۱ قرار گرفتند و پس از جمع آوری و تجزیه و تحلیل، مدلی بصورت «عدد بهره وری منابع انسانی» ارائه می شود و ۳ شرکت با یکدیگر مقایسه می شوند.
فصل ششم: ارائه مدل HR.P.S جهت مقایسه کیفی بهره وری منابع انسانی
در این فصل عواملی که بر اساس عدد فازی نزولی رتبه بندی شده بودند را به صورت پرسشنامه مرحله سوم در اختیار ۳ شرکت دارای رتبه های ۱،۲و۳ قرار گرفتند. پس از جمع آوری و تجزیه و تحلیل، مدلی بصورت «وضعیت بهره وری منابع انسانی» ارائه می شود و ۳ شرکت با یکدیگر مقایسه
می شوند.
فصل هفتم: تفسیر و نتیجه گیری
نتایج به دست آمده از تحقیق در این فصل به طور خلاصه جمع بندی شده و درباره یافته های حاصل از پرسشنامه ها بحث می شود. سپس کاربرد های عملی در قالب ارائه راهکارها، پیشنهاد به مسئولین در سطح کلان کشور و پیشنهاد به مسئولین پروژه ها ارائه می شود، در انتها هم پیشنهاداتی برای تحقیقات آتی بیان می شود.
فصل دوم
مروری بر ادبیات و پیشینه تحقیق
۲-۱- مقدمه
بدون تردید در جهان امروز بهره وری به عنوان یکی از مهمترین مفاهیم راهبردی در همه سطوح، مورد توجه است زیرا با توجه به محدودیت منابع، لازم است نهایت دقت و صرفه جویی در استفاده صحیح و بهینه از منابع و امکانات به عمل آید.