(اسورز و لیدون ،۲۰۱۴) (اسچیپرز و همکاران،۲۰۰۸) (کوراتکو و هودگیتز، ۲۰۰۷)..
حرکت از من به ما
(اسورز و لیدون ،۲۰۱۴).
روحیه گسترش سازمانی
(اسورز و لیدون ،۲۰۱۴) (اسچیپرز و همکاران،۲۰۰۸).
ایجاد سازمان پایدار
(اسچیپرز و همکاران،۲۰۰۸) (یداللهی، ۱۳۸۷)
(باقریا و زیاداتول، ۲۰۱۳)
توجه بهبود مهارت های کارآفرینانه
(یداللهی، ۱۳۸۷) (آنتونسدی و هیسدریچ،۲۰۰۱).
تقویت ریسک پذیری
(هیندونن و کدورو ا،۲۰۰۲) (آنتونسدی و هیسدریچ،۲۰۰۱).
ایده و نوآوری
. (اسچیپرز و همکاران،۲۰۰۸) (باقریا و زیاداتول، ۲۰۱۳)
سوابق تحقیق
تحقیق های محدودی درباره ی رفتارهای کارآفرینانه ی مدیران که به سازمان ها و شرکت هایشان برای تبدیل شدن به سازمان کارآفرین کمک می کنند، انجام شده است. برای مثال در مطالعه ای میدانی پیرس، کارمر و رابینز، رفتارها و شایستگی های رهبران کارآفرین را شناسایی و تحلیل کرده اند. آنها بر اساس نتایج تحلیل عاملی، یازده قابلیت رهبری کارآفرینانه را شناسایی کرده اند (روبینز،کرامر،پییرس[۸۲]،۱۹۹۷) که ایراد مطرح شده برای تحقیق آنان آن است که قابلیت های شناسایی شده تنها بیانگر مشارکت غیر مستقیم و غیر فعال رهبر کارآفرین در فرایند کارآفرینی بوده اند.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
کرامر و روبینر(۱۹۹۷) در مطالعه خود به بررسی رفتارها و شایستگی های رهبران کارآفرین پرداخته که به این منظور به بررسی این فاکتورها در بین جامعه آماری ۸۸۳ نفره اقدان نموده است. بر اساس این مطالعه با به کارگیری تکنیک تحلیل عاملی به شناسایی یازده رفتار مدیریتی کارآفرینانه پرداخته شده است. اما لازم به ذکر است که تمامی این رفتارها بیان گر تنها نقش تسهیل گری رهبری کارآفرین بوده اند.
ایچولز و نیک نیز (۱۹۹۸) در مطالعه خود به بررسی اثرگذاری رفتارها و ساختارها بر موفقیت کارآفرینی سازمانی پرداخته اند و یافته های آنان به شناسایی سه نوع رفتار کارآفرینانه ی رهبران ختم گردیده شده است که عبارت بوده اند از: کشف فرصت، تسهیل فرصت و انگیزه ی بهره برداری از فرصت.
لومکین و دیز نیز (۲۰۰۱) در پژوهشی ازطریق مصاحبه با۱۲۴کارشناس و۹۴ شرکت به بررسی ارتباط بین دو بعد گرایش کارآفرینانه وعملکرد شرکت، نقش تعدیل گر محیط و چرخه عمر صنعت پرداخته و بررسی فرایند ایجاد راهبردهای مرتبط با فعالیت های کارآفرینانه فاکتورهایی به این شرح را نشان داده است: استقلال طلبی، نوآوری خطرپذیری، پیشگامی و رقابت تهاجمی. لازم به ذکر است که یافته های آنان همچنین نشان دهنده رابطه مثبت پیشگامی با عملکرد و ارتباط بسیار کم رقابتی تهاجمی با عملکرد شرکت بوده است.
تورنبری نیز (۲۰۰۶) در مطالعه خود تحت عنوان مانند یک کارآفرین، رهبری کنید به ایفای نقش های فعال و تسهیل گر توسط رهبر کارآفرین در شناسایی، ارزیابی و بهره برداری از فرصت های کارآفرینانه و تمرکز انرژی کارآفرینانه در داخل یا خارج سازمان پرداخته است. و در پایان نیز به ارائه الگوی توصیفی راهبردهای چهارگانه ی رهبری کارآفرینانه مبتنی بر ( شتاب گری، کاوش گری، جستجوگری، تلفیق گری ) ختم گردیده است.
برخی تحقیقات که تا حدی مرتبط با موضوع تحقیق می باشند به شکل جدول ذیل خلاصه شده اند:
جدول ۲-۶: خلاصهی برخی از نتایج تحقیق های رهبری کارآفرینانه و گرایش کارآفرینانه
عنوان تحقیق
خلاصه روش و نتایج تحقیق
رفتارها و شایستگی های رهبران کارآفرین (روبینز،کرامر،پییرس،۱۹۹۷)
شناسایی یازده نوع با به کارگیری تکنیک تحلیل عاملی رفتار مدیریتی کارآفرینانه (n=883).همه ی این رفتارها بین گر تنها نقش تسهیل گری رهبری کارآفرین بوده اند.
اثرگذاری رفتارها و ساختارها بر موفقیت کارآفرینی سازمانی(اچلس و نیک[۸۳]،۱۹۹۸)
شناسایی سه نوع رفتار کارآفرینانه ی رهبران: کشف فرصت، تسهیل فرصت و انگیزه ی بهره برداری از فرصت.