Planning poker
۱۰
۲٫۲۶
Timeboxing
۸
۲٫۰۴
Kanban
۵
۲٫۲۴
Coding standard
جدول ۴-۳- فرم خود اظهاری اجرای تمرینات چابک در شرکت مورد نظر (مثال)
بر اساس فرمول محاسبه چابکی، میزان چابکی در این شرکت ۶۰٫۲۸ می باشد.
۴-۲-۵ پیاده سازی نرم افزاری
با توجه به مدل اندازه گیری فوق، نرم افزار سنجش چابکی اولیه ای طراحی و پیاده سازی شده است. در این نرم افزار، شرکتهای نرم افزاری پس ازثبت نام اولیه در آن، با توجه به وضعیت جاری خود میزان چابکی خود را مورد سنجش قرار میدهند.
در این نرم افزار، مدل فوق عینا تعبیه گردیده است. تمام اوزان دقیقا بر اساس تحلیل داده ها، تعیین گردیده و پارامترهای ارزیابی عینا تمرینات چابکی می باشند. میزان پیاده سازی هر تمرین در شرکت را بر اساس عددی بین ۱ الی ۱۰ وارد نرم افزار مینمایند و در نهایت بر اساس مدل فوق میزان چابکی تعیین می گردد.
فصل پنجم : نتیجه گیری و پیشنهادات
۵-۱ نتیجه گیری
در این تحقیق ارزیابی میزان چابکی شرکتها و تیم های نرم افزاری که در حال استفاده از روش های چابک برای توسعه بسته های نرم افزاری خود هستند مورد بررسی قرار گرفت. با توجه به اهمیت میزان چابکی در تحقق ارزشهای چابک که نوید دهنده رفع مشکلات موروثی روش های سنتی می باشند، ارائه یک مدل اندازه گیری چابکی جایگاه ویژه ای در این امر خواهد داشت. بر اساس اهداف این تحقیق، مدل سنجش چابکی قابل پذیرشی طراحی و ارائه گردید که مزایای حاصل از آن، جایگاه آن را در بهبود ارتقا چابکی نشان خواهد داد.
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
این مدل از ۴۴ تمرین تعریف شده در دیدگاه چابک به عنوان بستر سنجش خود استفاده مینماید. این تمرینات چابکی میتوانند اگر چه بخش های از روش های چابک هستند اما می توانند مستقل از استفاده کامل از یک روش خاص ، به صورت جداگانه نیز مورد استفاده قرار گیرند. نکته مهم در این میان، میزان اهمیت این تمرینات و در نتیجه نقش آنها در تامین چابکی می باشد که این امر طی فرایند تحقیق از متخصصین سوال گردیده و وزن هر تمرین در چابکی نهایی سازمان مشخص گردید.
مدل ارائه شده، به سادگی قابل استفاده خواهد بود و بر اساس ابزار نرم افزاری تهیه شده به راحتی میتواند مورد بهره برداری قرار گیرد. با توجه به زیر بنای این مدل، این مدل حتی در سازمانها یا شرکتهای نرم افزاری که هنوز از یک روش کامل چابکی نیز استفاده نمی کنند می تواند به کار گرفته شود. به علاوه فرمت مدل به نحوی است که به سادگی و به صورت خود اظهاری نیز قابل استفاده بوده و نیاز به فرد یا افراد متخصص برای این کار وجود ندارد. ابزار پیاده سازی شده نیز میتواند با نگهداری سوابق خوداظهاری شرکت در استفاده از تمرینات چابک، آنها را در ارتقا میزان چابکی خود کمک و مساعدت نماید.
۵-۲ پیشنهادات
به عنوان کار آتی پیشنهاد می گردد ابزار و مدل مزبور در یک یا چند شرکت نرم افزاری در قالب موارد مطالعاتی مورد استفاده قرار گیرد و نتایج حاصل از آن، با میزان رضایت مندی سازمان و مشتری مقایسه گردید و به نوعی ارزیابی تجربی مدل نیز بررسی گردد.
منابع و مآخذ
فهرست منابع انگلیسی
[۱] D. Cohen, M. Lindvall, and P. Costa, “An Introduction to Agile Methods," Advances in computers, vol. 62, pp. 1-66, 2004.
[۲] K. Beck, A. Cockburn, R. Jeffries, and J. Highsmith. (2001, July 2013). Agile manifesto. Available: http://www.agilemanifesto.org
[۳] T. J. Gandomani, H. Zulzali, A. A. A. Ghani, A. M. Sultan, and M. Z. Nafchi, “Obstacles to moving to agile software development; at a glance," Journal of Computer Science, vol. 9, pp. 620-625, 2013.
[۴] L. Williams, “What agile teams think of agile principles," Communications of the ACM, vol. 55, pp. 71-76, 2012.
[۵] M. Cohn, Succeeding with Agile: Software Development Using Scrum. Boston, MA: Addison-Wesley Professional, 2009.
[۶] Chromatic, Extreme Programming Pocket Guide. Sebastopol, CA: O’Reilly Media, 2013.
[۷] J. A. Highsmith, Agile Software Development Ecosystems. Boston, MA: Addison-Wesley Professional, 2002.
[۸] J. Highsmith and A. Cockburn, “Agile software development: The business of innovation," Computer, vol. 34, pp. 120-122, 2001.
[۹] R. W.W., “Managing the development of large software systems: Concepts and techniques,” in WESCON, 1970, pp. 1-9.
[۱۰] K. Beck and C. Andres, Extreme Programming Explained: Embrace Change, 2nd ed. Boston, MA: Addison-Wesley Professional, 2004.
[۱۱] B. Boehm, “Get ready for agile methods, with care," Computer, vol. 35, pp. 64-69, 2002.
[۱۲] B. W. Boehm, “Spiral model of software development and enhancement," Computer, vol. 21, pp. 61-72, 1988.
[۱۳] R. L. Glass, “Agile versus traditional: Make love, not war," Cutter IT Journal vol. December, pp. 12-18, 2001.
[۱۴] A. Cockburn and J. Highsmith, “Agile software development: The people factor," Computer, vol. 34, pp. 131-133, 2001.
[۱۵] J. Coldewey, “Agile software development - Introduction and overview," Agile Entwicklung Web-basierter Systeme: Eiführung und Überblick, vol. 44, pp. 237-248, 2002.
[۱۶] T. C. Team, “Chrysler goes to “extremes"," Distributed Computing, vol. Cotober, pp. 24-28, 1998.
[۱۷] K. Schwaber, Agile Project Management with Scrum (Microsoft Professional) ۱ed.: Microsoft Press, 2004.
[۱۸] K. S. Rubin, Essential Scrum: A Practical Guide to the Most Popular Agile Process. Michigan: Addison-Wesley Professional, 2012.