۰.۰۰۰
روش تابلویی
هاسمن
۰.۰۰۰۰
۱.۰۰۰۰
اثرات تصادفی
FEit = α۰ + α۱|DCAit| + it : مدل اول
MCARit = β۰ + β۱DP1it + β۲DP5it + β۳FEit +β۴ (FE×DP1)it + β۵(FE×DP5)it + δit :مدل دوم
۴-۶- تخمین مدل و تجزیه و تحلیل نتایج
بعد از اینکه مانایی متغیرها مورد بررسی قرار گرفت و روش تخمین مدل هم مشخص گردید، حال نوبت آن است که مدل با توجه به نتایج آزمون F لیمر و هاسمن برآورد گردد. زمانیکه تعداد شرکتها از مقاطع دوره زمانی بیشتر باشد و از روش تابلویی برای تخمین استفاده شود ممکن است مشکل ناهمسانی واریانس رخ دهد. در این پژوهش برای تشخیص ناهمسانی واریانس ها از آزمون حداکثر نسبت راست نمایی[۱۷۷] و برای تشخیص وجود خود همبستگی بین متغیرها از آزمون خودهمبستگی[۱۷۸] استفاده شده است. در صورت تایید وجود ناهمسانی واریانس ها از آزمون EGLS برای تشخیص ارتباط موجود بین متغیرها بهره گرفته شده است. و برای مشکل خود همبستگی از رفع خود همبستگی درجه اول استفاده شده است. لازم به ذکر است که در تمام فرضیه ها وجود ناهمسانی واریانس ها تایید شده است و از آزمون EGLS بهره گرفته شده است، ومشکل خود همبستگی براساس آزمون انجام شده تایید نشده است. در نهایت از نرم افزار Eviews برای تشخیص رابطه موجود بین متغیرها به کار گرفته شده است.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۴-۶-۱- نتایج آزمون فرضیات
فرضیه اول: میان خطای پیش بینی سود شرکتهاو مدیریت سود آنها رابطه معنی داری برقرار است.
به منظور آزمون این فرضیه از نتایج تخمین مدل اول بهره گرفته شده است. نتایج حاصل از اجرای مدل اول در جدول (۴-۵)، نشان داده شده است. مقدار احتمال(یا سطح معناداری) F برابر صفر بوده و چون این مقدار کمتر از ۰۵/۰است، فرض صفر در سطح اطمینان ۹۵ درصد رد می شود، یعنی مدل معنی دار است. مقدار آماره دوربین واتسون ۶۸۴/۱ می باشد که این مقدار، عدم وجود خود همبستگی را نشان می دهد.نتایج مربوط به ضریب تعیین نشان می دهد، تقریبا ۸/۰درصد تغییرات متغیر وابسته به وسیله متغیر مستقل مدل اول، توضیح داده می شود.
نتایج نشان می دهد مقدار t برای در ناحیه رد فرض صفر قرار می گیرد یعنی این متغیر در مدل معنی دار است. همچنین ضریب ۳۸۹۳/۰ نشان دهنده این است که رابطه مستقیمی بین خطای پیش بینی سود و اقلام تعهدی جاری اختیاری (مدیریت سود) وجود دارد.
با توجه به موارد فوق می توان فرضیه اول پژوهش را تأیید شده تلقی نمود. این امر به این معنی است که بین خطای پیش بینی سود و اقلام تعهدی جاری اختیاری رابطه مستقیم و معناداری وجود دارد. این به این معناست که افزایش مدیریت سود (اقلام تعهدی جاری اختیاری) تاثیر مستقیمی بر خطای پیش بینی سود شرکت دارد.
جدول ۴-۵- نتایج تخمین مدل اول
Dependent Variable: FE
Method: Panel EGLS
Total panel (balanced) observations: 685
متغیر
FEit = α۰ + α۱|DCAit| + it
ضریب برآوردی
آماره t
احتمال
۱۹۹۰/۰
۳۴۷/۳
۰۰۰۹/۰
۳۸۹۳/۰
۴۱۷/۲
۰۱۵۹/۰