۳-۲-۵- مقیاس سرمایه اقتصادی
سرمایه اقتصادی بیانگر میزان دسترسی فرد به برخی امکانات مادی است. بر این اساس، مقیاس سرمایه اقتصادی با بهره گرفتن از ۱۰ پرسش (که بیانگر میزان ثروت و امکانات مالی مانند خانه، نوع و اندازهی آن، اتومبیل و کالاهای استفاده شدهی درون خانه مثل یخچال، تلویزیون و وسایل شخصی دانشآموز مانند لوازم تحریر، اتاق شخصی و غیره بود) و نحوه پاسخ به سئوالات آن به صورت اسمی (بلی=۱، خیر=۰) و دامنه نمرات کل آن بین ۱۰ – ۰ قرار داشت، در اختیار چند نفر متخصص و کارشناس قرار گرفت و از آنان خواسته شد در خصوص صحت آن داوری نمایند. پرسشنامه مذکور (پیوست ۵) پس از اندکی تغییر و تحول، نهایی گردید و جهت سنجش سرمایه اقتصادی مورد استفاده قرار گرفت. پایایی این مقیاس نیز با بهره گرفتن از همسانی درونی به روش آلفا کرونباخ مورد سنجش قرار گرفت که مقدار آن ۶۸/۰ می باشد.
۳-۳- نحوه اجرای آزمون
بعد از انتخاب کلاسها و قبل از ارائه پرسشنامه ها، به دانشآموزان توضیحات مختصری درباره هدف پژوهش، ضرورت همکاری صادقانه آنها و چگونگی پاسخدهی به سؤالات داده شد. گفته شد که نیازی به ذکر نام و مشخصات نیست و پاسخها محرمانه باقی میماند و اینکه هر دانشآموز باید به طور مستقل به سؤالات پاسخ دهد. به منظور رفع خستگی و حفظ روحیه همکاری، پذیرایی مختصری از آزمودنیها (شامل کیک و آبمیوه) به عمل آمد. مدت زمان تقریبی برای پاسخگویی به پرسشنامه ها بین ۲۵ تا ۳۰ دقیقه بود و ترتیب ارائه پرسشنامهها به صورت تصادفی بود.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۳-۴- روش تجزیه و تحلیل اطلاعات
در این پژوهش، تحلیل داده ها بر اساس دو روش آمار توصیفی و استنباطی صورت گرفته است، یعنی ابتدا برای بهدست آوردن شناختی از نمونهی مورد مطالعه به تجزیه و تحلیل داده های حاصل از نمونه مبادرت و از فنون آمار توصیفی (میانگین، انحرافمعیار و دامنه نمرات) استفاده شد. سپس جهت پاسخگویی به سؤال ۱ پژوهش از ضریب همبستگی پیرسون و برای پاسخ به سؤالات ۲ و ۳ پژوهش از تحلیل رگرسیون چند گانه به روش گام به گام استفاده گردید. در این راستا، نرم افزار SPSSنسخهی ۱۶به کار گرفته شد.
فصل چهارم
یافته های پژوهش
در این فصل یافته های حاصل از تحلیل آماری متغیرهای مورد پژوهش ارائه شده است.
یافته های توصیفی و در ادامه نتایج تحلیلهای آماری جهت پاسخگویی به سوالات تحقیق مطرح میشود.
۴- ۱- یافته های توصیفی متغیرهای مورد پژوهش
به منظور بررسی اطلاعات توصیفی متغیرها، میانگین و انحراف معیار و دامنه نمرات آزمودنیهای پژوهش حاضر در پرسشنامه های سرمایه فرهنگی، سرمایه اجتماعی، سرمایه اقتصادی، خودکارآمدی و رضایت از زندگی در جدول ۴-۱ آمده است.
جدول ۴-۱- یافته های توصیفی متغیرهای مورد پژوهش
متغیرها
میانگین
انحراف معیار
دامنه نمرات
سرمایه فرهنگی
کالاهای فرهنگی
۴/۴
۵/۱
۶-۰
رفتارها و رویه های فرهنگی
۲/۳
۸/۱
۷-۰
سرمایه اجتماعی
اعتماد
۸/۳۰
۶/۶
۵۰-۱۰