- آزمون لوین، لین و چو(LLC)[41]
- آزمون ایم، پسران و شیم(IPS)[42]
- آزمون برتونگ[۴۳]
- آزمون های ADF فیشر و PPفیشر که توسط مادالاو وو(۱۹۹۹) و چوی (۲۰۰۱) ارائه شده است.
- آزمون هادری
این آزمون ها اصطلاحا آزمون های ریشه واحد پانل نامیده می شوند، از لحاظ تئوری آن ها آزمون های ریشه واحد سری های چندگانه هستند که برای ساختارهای اطّلاعات پانل بکار رفته اند. در این آزمون ها روند بررسی مانایی همگی به غیر از روش هادری به یک صورت است و با رد H0 عدم مانایی رد می شود و بیانگر مانایی متغیّر است. بنابراین با رد فرضیه H0 نامانایی یا ریشه واحد رد می شود و مانایی پذیرفته می شود. که یا در سطح و یا با یک تفاضل و یا با دو تفاضل مانا می شود که برای تشخیص این قسمت به Prob آن توجه می شود که بایستی از ۵ درصد کوچکتر باشد(شاهچرا و میرهاشمی، ۱۳۹۰، ۱۰۳و۱۰۴).
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۳-۱۵٫ آزمون هم انباشتگی:
در تحلیلهای همانباشتگی، وجود روابط بلندمدت اقتصادی آزمون و برآورد میشوند. ایده اصلی در تجزیه و تحلیل همانباشتگی آن است که اگرچه بسیاری از سریهای زمانی اقتصادی نامانا (حاوی روندهای تصادفی) هستند، اما ممکن است در بلندمدت، ترکیب خطی این متغیرها، مانا (و بدون روند تصادفی) باشند. تجزیه و تحلیلهای همانباشتگی کمک می کند تا این رابطه تعادلی بلندمدت، آزمون و برآورد شود. اگر یک نظریه اقتصادی صحیح باشد، مجموعه ویژهای از متغیرها که توسط نظریه مذکور مشخص شده، با یکدیگر در بلندمدت مرتبط میشوند. به علاوه، تئوری اقتصادی تنها روابط را به صورت استاتیک (بلندمدت) تصریح کرده و اطلاعاتی در خصوص پویاییهای کوتاه مدت میان متغیرها به دست نمیدهد. در صورت اعتبار تئوری، انتظار میرود که علیرغم نامانا بودن متغیرها، یک ترکیب خطی استاتیک از این متغیرها، مانا و بدون روند تصادفی باشد. در غیراینصورت، اعتبار نظریه موردنظر زیر سوال قرار میگیرد. به همین دلیل به طور گسترده از همانباشتگی به منظور آزمون نظریه های اقتصادی و تخمین پارامترهای بلندمدت استفاده می شود(آندرس، ۲۰۰۴).[۴۴]
اگر متغیرها همانباشته باشند، پس باید باقیماندههای آنها I(0) یا انباشته از درجه صفر شوند. از طرفی، اگر متغیرها همانباشته نباشند، باقیمانده I(1) خواهد بود. پدرونی (۲۰۰۴) و کااو (۱۹۹۹) این آزمون را برای داده های پانل گسترش دادند(مهرآرا و فضائلی، ۱۳۸۸).
۳-۱۶٫ خلاصه فصل:
در ابتدای این فصل به بیان نوع تحقیق، سوالات و فرضیه ها پرداخته شد. پس از آن از میان جامعه آماری که شامل شرکت های پذیرفته شده بورس اوراق بهادار تهران بود، نمونه آماری شامل … شرکت با توجه به شرایط ذکر شده انتخاب شدند. با بهره گرفتن از اطلاعات استخراج شده از صورت های مالی واقعی شرکت های نمونه و اخذ اطلاعات مرتبط از بورس اوراق بهادار با بهره گیری از امکانات نرم افزاری اقدام به ایجاد بانک اطلاعاتی شد و سپس به کمک نرم افزارهای تحلیلگر نسبت به انجام محاسبات و تجزیه و تحلیل داده ها اقدام گردید. همچنین، مدل های تحقیق و نحوه محاسبه متغیرها به تفصیل بیان شد. در بخش انتهایی فصل نیز به مبانی نظری زیربنای الگوهای رگرسیونی پرداخته شد و چگونگی برازش الگوی مناسب با داده های تحقیق توضیح داده شد.
فصل چهارم
تجزیه و تحلیل داده ها
۴-۱٫ مقدمه:
در این فصل داده های جمع آوری شده مربوط به متغیرهای تحقیق با بهره گرفتن از تکنیک های آماری و اقتصادسنجی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و فرضیات نیز مورد آزمون قرار می گیرند. همچنین، جداول اطلاعات آماری از متغیرهای اصلی مدل و برخی اطلاعات پایه ای در خصوص مدل تحقیق در این فصل ارائه و در نهایت، نتایج اجرای مدل رگرسیونی بیان خواهد شد. در این تحقیق رابطه بین متغیرهای چرخه تبدیل وجه نقد، دوره پرداخت بدهی، دوره وصول مطالبات و دوره گردش موجودی کالا با سودآوری شرکت؛ با در نظر گرفتن چرخه های تجاری؛ مورد مطالعه قرار گرفته است، که در این رابطه، کلیه آزمون های مربوط با مدل های رگرسیونی انجام شده است. در نهایت نتیجه گیری نهایی از قبول یا رد فرضیات در قسمت پایانی فصل منعکس شده است.
۴-۲٫ آماره توصیفی داده های تحقیق:
جدول ۴-۱ حاوی آمار توصیفی داده های مورد مطالعه برای استفاده در رگرسیون خطی است که در آن اطلاعات مربوط به شاخص های مرکزی و پراکندگی داده ها، ارائه شده است. با توجه به این که از روش سری زمانی و مقطعی توام برای آزمون فرضیه های پژوهش استفاده می کنیم، بنابراین تعداد مشاهدات سال- شرکت بر اساس داده های ترکیبی متوازن، ۸۵۶ مشاهده بوده است.
از شاخص مرکزی میانگین، میانه و مد را می توان نام برد؛ که مهمترین آن ها میانگین است. از شاخص های پراکندگی نیز، انحراف معیار، چولگی و کشیدگی را می توان نام برد؛ که مهمترین آن ها، انحراف معیار است و میزان پراکندگی داده ها را نشان می دهد. در بین متغیرهای تحقیق، دوره تبدیل وجه نقد بیشترین انحراف معیار و بازده دارائی ها، کمترین انحراف معیار را دارد.
ضریب چولگی در رابطه با کلیه متغیرهای تحقیق به جز متغیر نسبت بدهی، مثبت می باشد، این موضوع حاکی از وجود چوله به راست و تمایل متغیرها به مقادیر کوچکتر است و در مورد متغیر نسبت بدهی حاکی از وجود چوله به چپ و تمایل متغیرها به مقادیر بزرگ است. همچنین مثبت بودن ضرایب کشیدگی، حکایت از این مطلب دارد که توزیع داده ها از توزیع نرمال بلندتر بوده و داده ها حول میانگین متمرکز شده است.
جدول ۴-۱٫ آماره توصیفی متغیرهای پژوهش
نوع متغیر
متغیر وابسته
متغیرهای مستقل
متغیرهای کنترلی
عنوان متغیر
بازده دارائی ها
بازده ناخالص دارایی های غیرمالی
چرخه تبدیل وجه نقد
دوره پرداخت بدهی
دوره وصول مطالبات
دوره گردش موجودی کالا
نسبت جاری
نسبت بدهی
اندازه
نماد
ROA
GOI
CCC
AP
AR
INV
CR