۴-۴ نتایج آزمونها و تخمین های انجام شده
در این تحقیق جهت آزمون فرضیهها از روش دادههای تلفیقی ایستا استفاده شده است. در این روش برای انتخاب از بین دو مدل ترکیبی(pool) و مدل اثرات ثابت از آزمونی تحت عنوان چاو(chow) که به آن آزمون تغییرات ساختاری نیز میگویند استفاده میشود. در مدل اثرات ثابت هر یک از مولفهها یک مقدار ثابت مخصوص به خود دارد و به دلیل آنکه برای کار کردن با هر یک از این مقادیر ثابت، یک متغیر مجازی در نظر گرفته میشود، تخمین زدن اثرات ثابت، تخمین زدن متغیرهای مجازی حداقل مربعات[۱۱۸](LSDV) نیز نامیده میشود. آزمون چاو یک آزمون تساوی بین مجموعهای از ضرایب در یک رگرسیون خطی است.
( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
۴-۴-۱ آزمون چاو(chow) یا آزمون تغییرات ساختاری مربوط به فرضیهها
به منظور آزمون فرضیههای پژوهش، ابتدا مدل اثرات ثابت زمانی تخمین زده شده و سپس برای بررسی تفاوت معناداری از آزمون تغییرات ساختاری استفاده خواهد شد. این آزمون برای بررسی وجود اثرات ثابت به صورت زیر فرضیه سازی می شود:
جدول ۴-۴ نتایج آزمون چاو مربوط به فرضیه ها
آزمون چاو
معناداری
آمارهF
معناداری
۰٫۰۰۰۰
۱۵٫۵۷۳۶۹۳
فرضیه اول
۰٫۰۰۰۰
۱۸٫۹۲۱۸۶۰
فرضیه دوم
۰٫۰۰۰۰
۲۱٫۱۴۰۴۲۴
فرضیه سوم
۴-۴-۲ آزمون هاسمن مربوط به فرضیهها
همانطور که ملاحظه میگردد، نتایج آزمون چاو حاکی از انتخاب مدل اثرات ثابت برای فرضیهها میباشد. حال میبایست مدل اثرات ثابت در مقابل مدل اثرات تصادفی آزمون گردد. برای این کار از آزمون هاسمن استفاده میشود. برای انجام آزمون هاسمن، ابتدا میبایست مدل اثرات تصادفی– زمانی را برآورد کنیم. آزمون هاسمن برای بررسی وجود اثرات تصادفی به شکل زیر تنظیم می شود:
جدول ۴-۵ نتایج آزمون هاسمن مربوط به فرضیه های تحقیق
معنی داری
اثر آزمون
فرضیه ها
۰٫۰۰۰۰