سبک رهبری
۰.۷۲۷
۴.۳۷۴
طبق نتایج استخراج شده از روش pls برای مدل اول، هر دو متغیر جو سازمانی و سبک رهبری با متغیر وابسته یعنی انگیزش کارکنان ارتباط معنی دار دارند.(قدر مطلق آماره t این متغیرها از ۹۶/۱ بزرگتر می باشد)
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
در مورد میزان تاثیرگذاری هر یک از متغیرهای مستقل یا ضرایب آنها نیز می توان گفت که متغیر سبک رهبری تاثیر بیشتری بر متغیر انگیزش کارکنان دارد.
جدول ۰-۴: اثر خطی مستقیم نقش سازه های پژوهش (متغیر وابسته جو سازمانی)
متغیر (سازه)
ضریب مسیر (بتا)
آماره t
سبک رهبری
۰.۸۶۴
۱۳.۴۳۲
طبق نتایج استخراج شده از روش pls برای مدل دوم، متغیر سبک رهبری، با متغیر وابسته یعنی جو سازمانی ارتباط معنی دار دارد.(قدر مطلق آماره t این متغیر از ۹۶/۱ بزرگتر می باشد)
شکل زیر مسیرها به همراه ضرایب مسیر و مقادیر آماره t برای هر متغیر مستقل در هر دو مدل را نشان می دهد. با توجه به مقدارR2 مدل اول، نتیجه می گیریم که مدل پیشنهادی%۸/۷۲ از تغییرات انگیزش را در خود گنجانده است و R2 مدل دوم نشان می دهد که% ۱/۵۰ از تغییرات جوّ سازمانی توسط مدل پیشنهادی با متغیر مستقل سبک رهبری توضیح داده می شود.
شکل۰-۴ : مدل ساختاری تحقیق
نتیجه گیری
نتایج آزمون فرض ها نشان داد : فرض وجود رابطه معنادار بین سبک رهبری و انگیزش کارکنان، سبک رهبری و جوّ سازمانی، و انگیزش کارکنان و جو سازمانی، در هر سه شبکه و در حالت کلی تایید شد.
رابطه بین سبک رهبری و انگیزش کارکنان در شبکه یک بیشتر از دو شبکه دیگر بوده و پس از آن شبکه پرس تی وی در رتبه دوم از این لحاظ قرار دارد.
از بین سه شبکه بیشترین رابطه بین سبک رهبری و جوّ سازمانی به شبکه یک و پس از آن به پرس تی وی تعلق دارد.
بیشترین رابطه بین انگیزش کارکنان و جو سازمانی، به پرس تی وی و پس از آن به شبکه پنج تعلق دارد.
در این فصل، مدل ساختاری مربوط به متغیرهای تحقیق برآورد گردید.
فصل پنجم
نتیجه گیری
۱-۵ مقدمه
در سه فصل اول این پژوهش، به بررسی و مطالعه تئوری ها و مدل ها، روش تحقیق، اهداف، سوالات و فرضیات تحقیق پرداخته شد، در فصل ۴ پس از بررسی ویژگی های جمعیت شناختی نمونه و آمار توصیفی متغیرهای پژوهش، روایی و پایایی پرسشنامه، به بررسی فرضیات تحقیق و ارائه مدل مناسب با بهره گرفتن از معادلات ساختاری PLS پرداخته شد.
در این فصل پس از برآورد مدل و تجزیه و تحلیل اطلاعات به ارائه خلاصه، نتایج تحقیق و پیشنهادها پرداخته می شود.
خلاصه نتایج پژوهش
خلاصه نتایج آزمون های ضریب همبستگی
در این تحقیق پس از تایید پایایی و روایی پرسشنامه ها و نرمال بودن متغیرها، با بهره گرفتن از آزمون ضریب همبستگی پیرسون، فرضیات بررسی شده و نتایج اینگونه حاصل شد:
در سطح معنی داری ۵%، بین سبک رهبری و انگیزش کارکنان رابطه معنادار وجود دارد. ( ۰.۴۰۱= r و
P= 0.021 )
در سطح معنی داری ۵%، بین سبک رهبری و جو سازمانی رابطه معنادار وجود دارد. ( ۰.۵۹۱= r و
P= 0.011 )
در سطح معنی داری ۵%، بین جوسازمانی و انگیزش کارکنان رابطه معنادار وجود دارد. ( ۰. ۳۱۲= r و
P= 0.034 )
همچنین بررسی رابطه بین دو متغیر سبک رهبری و انگیزش کارکنان با در نظر گرفتن جو سازمانی به عنوان متغیر میانجی، با بهره گرفتن از آزمون ضریب همبستگی جزیی پیرسون صورت گرفت که نتایج نشان داد رابطه بین دو متغیر سبک رهبری و انگیزش کارکنان زمانی هم که اثر جو سازمانی در نظر گرفته می شود، معنی دار است و این رابطه، از حالت قبل که اثر جو سازمانی در نظر گرفته نشده بود، قوی تر است. ( ۰.۵۷۳= جزئیr و P=0.017)
مقایسه مقادیر ضرایب همبستگی متغیرهای سبک رهبری و جوّ سازمانی با انگیزش کارکنان در سازمان صدا و سیما نشان داد که رابطه سبک رهبری با انگیزش کارکنان، قوی تر از رابطه جوّ سازمانی با انگیزش کارکنان می باشد.
در این تحقیق همچنین با بهره گرفتن از روش آنالیز (تحلیل) فاکتور بر مبنای روش جدید و پیشرفته معادلات ساختاری حداقل مربعات جزییPLS ، میزان تاثیرگذاری هر یک از متغیرهای مستقل بر متغیرهای وابسته و تعیین میزان مناسب بودن هر یک از سوالات و ضریب آنها در تبیین شاخصهای مربوطه، بررسی گردید. خلاصه نتایج آن در ادامه ذکر شده است.