نام استان
تعداد واحد بهرهبرداری مصوب
دام
زراعت
باغبانی
منابع طبیعی
شیلات و آبزیان
آب و
خاک
صنایع تبدیلی مکانیزاسیون
گیاهپزشکی
کرمانشاه
۴۰
۵
۱۰
۷
۲
۲
۳
۳
۵
همان طور که جدول ۲-۲ نشان میدهد، از بین ۴۰ واحد بهرهبرداری مصوب برای استان کرمانشاه، بیشترین واحدهای مصوب مربوط به زیر بخش زراعت (۱۰ واحد) و سپس باغبانی (۷ واحد) و کمترین واحدهای مصوب مربوط به زیر بخش منابع طبیعی و شیلات (هر کدام با ۲ واحد بهرهبرداری) بوده است.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۲-۳-۸) الزامات اجرایی طرح ترویجی «تسریع انتقال یافتهها»
به منظور اجرای هر طرح تحقیقی ترویجی، یکسری شرایط و ضوابط مورد نیاز است که زمینهی اجرایی و بستر کار را تشکیل میدهد و قبل از اجرای طرح باید این بستر و زمینه فراهم گردد. به عبارت دیگر، چنین فرض شده است که طرح در صورتی موفق خواهد بود و به اهداف تعیین شده دست خواهد یافت که این شرایط مهیا باشد. این الزامات اجرایی در طرح «تسریع انتقال یافتهها» به شرح زیر میباشند:
هماهنگی کامل بین بخشهای اجرایی، آموزشی، ترویجی و تحقیقاتی و انجام توافقات لازم از سطح ستاد تا صف
ابلاغ طرح توسط بالاترین مقام وزارتی با توجه به اهمیت و گستره و کیفیت پوششی آن
ظرفیتسازی و تربیت نیروی انسانی ماهر در پایلوتهای استانی بهمنظور ترویج و گسترش احداث واحدهای بهرهبرداری هدف در اقصی نقاط
همکاری کامل استانها در تعیین اولویتهای استانی با توجه به سیاستهای وزارتخانهی متبوع و ضرایب زیربخشی و مزیتهای نسبی تولید محصول/ موضوع در استان
باور داشتن و بهرسمیت شناختن شروع فعالیتهایی که با برنامه ریزی منسجم از سطوح صفی به ستاد آغاز میشود.
فراهم کردن زمینهی مشارکت فعال ناظرین مزرعه، تعاونیهای تولید، تشکلهای صنفی و تولیدی، شرکتهای خدمات مشاورهای، تشکلهای کشاورزان خبره و مددکاران ترویجی در اجرای طرح ترویجی تسریع انتقال یافته های تحقیقاتی
سمتگیری فعالیتهای دفتر نظارت و ارزشیابی وزارت جهاد کشاورزی در جهت تسریع در تلفیق مناسب منابع و امکانات موجود و تثبیت طرح «تسریع انتقال یافتهها»
تأمین بهموقع نیازهای اعتباری طرح
عدم واگذاری مسئولیتهای جنبی به اعضای تیمهای ارزیابی، مسئلهیابی و تدوین دستورالعمل
تأمین وسیلهی نقلیه اختصاصی و مجهز به وسایل پذیرایی صحرایی برای تیمهای سهگانهی فوق (نوروزی و همکاران، ۱۳۸۵).
۲-۳-۹) مناطق اجرای طرح ترویجی «تسریع انتقال یافتهها» در استان کرمانشاه
طرح ترویجی تسریع انتقال یافته های سال ۸۶-۸۵ برای اولین بار به شکل گستردهای در تعدادی از دهستانهای استان کرمانشاه اجرا شد. با توجه به گستردگی عملیات و پراکندگی دهستانها، سهولت در انجام کارها و همچنین جبران کمبود نیروی انسانی، استان به چهار منطقه تقسیم و برای هر یک از مناطق چهارگانه سه نفر کارشناس معین از حوزهی ترویج و نظام بهرهبرداری، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی و معاونت مؤسسهی تحقیقات کشاورزی دیم سرارود انتخاب و تعیین گردید. همچنین بهمنظور کاهش هزینه ها، اجرای بهینهی طرح و با توجه به شرایط منطقه، تعداد ۲۴ سایت در ۲۴ مکان در دهستانها مشخص گردید. سایتها از طرف مراکز ترویج و خدمات جهاد کشاورزی با تأیید تیم کارشناسان معین انتخاب و در این سایتها، انواع طرحهای آنفارم (تحقیقی – تطبیقی)، تحقیقی – ترویجی، مزارع نمایشی و الگویی با مشارکت کشاورزان ذیربط به اجرا درآمد. این سایتها با توجه به نوع طرحها و پروژه ها، شرایط آب و هوایی و جغرافیایی منطقه و همچنین زمین کشاورزانی که تمایل به مشارکت داشتند، انتخاب شدند. سایتها بر اساس شرایط منطقه و دسترسی به آب، به دو نوع سایت آبی و دیم تقسیم شد. مناطق چهار گانهی اجرای طرح ترویجی «تسریع انتقال یافتهها» در استان کرمانشاه به شرح زیر میباشد:
منطقه ۱: شهرستانهای کرمانشاه، جوانرود
منطقه ۲: شهرستانهای گیلانغرب، سرپل ذهاب، قصرشیرین
منطقه ۳: شهرستانهای اسلام آباد غرب، دالاهو و روانسر
منطقه ۴: شهرستانهای هرسین، سنقر، صحنه و کنگاور (عزیزی و عظیمی، ۱۳۸۶).
مناطق اجرایی و سایتهای طرح «تسریع انتقال یافتهها» و تعداد طرحهای اجرا شده در هر سایت در جدول ۲-۳ آمده است.