ترکیب دو روش کارت امتیازی متوازن و تحلیل پوششی
۴
۲۰۰۹
هاوارد روم
بررسی حدود ۵۰ سازمان عمومی و خدماتی از ۲۲ کشور جهان و ارائه شاخص ها با بهره گرفتن از کارت امتیازی متوازن جهت مدیریت بهتر این سازمان ها
فصل سوم
روش پژوهش
- فصل سوم : روش پژوهش
- مقدمه
در این فصل در ابتدا نوع و روش پژوهش به طورکامل بیان می شود. سپس جامعه آماری مورد مطالعه بیان خواهد شد. در ادامه نیز در زمینه گردآوری اطلاعات و تکنیکهای مورد استفاده برای تجزیه و تحلیل اطلاعات در پژوهش مطالبی آورده شده است. در پایان نیز در مورد قلمرو مکانی، زمانی و موضوعی پژوهش توضیحاتی ارائه میگردد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
- نوع پژوهش
دستیابی به هدفهای علمی یا شناخت علمی تنها با روششناسی صحیح میسر خواهد بود، به عبارت دیگر پژوهش از حیث روش است که اعتبار مییابد نه موضوع پژوهش. روشهای پژوهش به عنوان هدایتگر جستجوهای علمی در جهت دستیابی به حقیقت در شکلهای مختلفی دستهبندی میشوند و هر کدام از این دستهبندیها در برگیرنده روشهای مختلفی هستند که مزایا و معایب خاص خود را دارند. اعتبار دستاوردهای پژوهش به شدت تحت تاثیر روشی است که برای پژوهش برگزیده می شود. بر اساس مبانی نظری مطرح شده، پژوهش حاضر از نظر هدف نظری-کاربردی است و از نظر ماهیت داده ها کمی-کیفی است. زیرا با بهره گرفتن از نظرخواهی از خبرگان و همچنین استفاده از اهداف تعیین شده در برنامه اصفهان ۹۵، داده های مربوط به موضوع بدست می آید و این داده ها بوسیلهی QFD و BSC مورد استفاده قرار میگیرد و بالاخره از نظر نوع پژوهش مقایسهای است.
- روش پژوهش
در این پژوهش به ارائه روشی برای ارزیابی برنامهی استراتژیک پرداخته می شود و بدین منظور از روش BSC و QFD استفاده می شود. در این روش در ابتدا برنامهی استراتژیک مورد ارزیابی به طور کامل شناخته می شود و در ادامه اهداف برنامه در قالب چهار منظر BSC قرار میگیرد و ارزیابی انجام میگیرد در ادامه اهدافی که میزان دستیابی به آنها در سطح پایینتری بوده است شناسایی میشده است و در انتها با بهره گرفتن از روش QFD به اولویت بندی پروژه های شاخص برنامه پرداخته میشد. روش کار پژوهش به صورت نمودار در شکل ۳-۱ شرح داده شده است.
شکل۳-۱: روش کار پژوهش
مراحل روش انجام کار این پژوهش به شرح زیر بیان میگردد:
مرحله اول: انجام مطالعات نظری
در این مرحله به مرور ادبیات مربوطه پرداخته شده است و اکثر تحقیقات انجام گرفته، مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین پژوهشهایی کمی در مورد ارزیابی عملکرد مدیریت شهری با رویکرد BSC و نیز اولویت بندی پروژه ها با روش QFD بیان می شود. تجارب کلان شهرهای جهان در خصوص ارائه الگویی جهت استقرار مورد بررسی قرار گرفت که از این بین می توان به شهرهای جده، استانبول و کلان شهر تهران اشاره نمود.
مرحله دوم: ارائه الگوریتم ارزیابی عملکرد مدیریت شهری با رویکرد برنامه ریزی استراتژیک
در راستای ارزیابی عملکرد سازمان با رویکرد برنامه ریزی راهبردی(استراتژیک)، روشی بر مبنای کارت امتیازی متوازن و QFD ارائه می شود. بدین منظور در ابتدا به کمک روش BSC به ارزیابی سازمان پرداخته می شود و در ادامه نیز جهت بهبود فرایند به اولویت بندی پروژه ها و فعالیتهای آتی سازمان پرداخته می شود.
مرحله سوم: بکارگیری الگوریتم پیشنهادی در شهرداری اصفهان
جهت بررسی جنبه اجرایی روش پیشنهادی، شهرداری اصفهان به عنوان مطالعهی موردی انتخاب میگردد.
مرحله چهارم: نتیجه گیری و بیان محدودیتها و پیشنهادات