ولتاژ ورودی ماشین (V)
۳۸۰
محدوده زمان روشنی پالس (sµ)
۱۵۰۰ - ۲
محدوده زمان خاموشی پالس (sµ)
۷۶۰ - ۱۰
شکل ۲-۱- ماشین اسپارک مورد استفاده در این مطالعه.
۲-۱-۲- مکانیزمهای اضافه شده به دستگاه
با توجه به لزوم حرکت چرخشی الکترود در این نوع ماشینکاری و اینکه در فرایند ماشینکاری تخلیه الکتریکی نیمه خشک، سیال دیالکتریک از سوراخ تعبیه شده در ابزار عبور کرده و به گپ ماشینکاری میرسد، برای اجرای آزمایشات در حالت نیمه خشک، مکانیزمهایی به دستگاه اسپارک موجود اضافه شده است تا علاوه بر رساندن سیال دیالکتریک به محفظه گپ، چرخش ابزار بدون لنگی و با سرعتهای دورانی مختلف را نیز تأمین کند.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
برای اعمال میدان مغناطیسی به محفظه گپ در فرایند ماشینکاری تخلیه الکتریکی نیمه خشک نیز، مکانیزمی دیگر طراحی و ساخته شده و به دستگاه اضافه شد.
۲-۱-۲-۱- مکانیزم آمادهسازی سیال دیالکتریک برای فرایند ماشینکاری تخلیه الکتریکی نیمه خشک
برای آمادهکردن و رساندن مخلوط گاز و مایع بهعنوان سیال دیالکتریک به فاصله گپ در فرایند ماشینکاری تخلیه الکتریکی نیمه خشک، مجموعه آزمایشگاهی جدیدی مطابق شکل (۲-۲) طراحی و ساخته شد که شماتیک آن نیز در شکل (۲-۳) مشاهده میشود. این مجموعه شامل یک کمپرسور، پمپ، مخزن مایع، شیلنگ دو محوره، دبیسنج و رگلاتور میباشد که میتواند پارامترهای فرایند ماشینکاری تخلیه الکتریکی نیمه خشک را از قبیل نرخ جریان فاز مایع سیال دیالکتریک و فشار فاز گازی سیال دیالکتریک کنترل کند. اقطار شیلنگ دو محوره برای عبور گاز و مایع مورد استفاده بهترتیب mm ۱۰ و mm ۴ میباشد. گاز و مایع مورد استفاده در این مطالعه هوا و آب دییونیزه است که در انتهای شیلنگ دو محوره با هم مخلوط شده و از طریق سوراخ تعبیه شده در ابزار، به فاصله گپ هدایت میشود. نقشه دقیق این مکانیزم در پیوست الف، آورده شده است.
شکل ۲-۲- مکانیزم استفاده شده برای رساندن دیالکتریک به فاصله گپ در فرایند ماشینکاری تخلیه الکتریکی نیمه خشک.
شکل ۲-۳- شماتیک مکانیزم استفاده شده برای رساندن دیالکتریک به فاصله گپ در فرایند ماشینکاری تخلیه الکتریکی نیمه خشک.
۲-۱-۲-۱-۱- کمپرسور
کمپرسور مورد استفاده در این مطالعه به منظور تهیه هوای مورد نیاز، ساخت شرکت خاقانی و مطابق شکل (۲-۴) است.
شکل ۲-۴- کمپرسور مورد استفاده در این پژوهش.
۲-۱-۲-۱-۲- پمپ
برای تهیه آب مورد نیاز از مخزن، از پمپ الکتروژن مدل ۱۱۳۰۰ با دبی ۵/۲ لیتر در دقیقه استفاده شده است و در شکل (۲-۵) نشان داده میشود.
شکل ۲-۵- پمپ مورد استفاده در این پژوهش.
۲-۱-۲-۱-۳- دبی سنج
در این مطالعه از دبیسنج TG با دقت ۵ میلی لیتر در دقیقه برای تنظیم نرخ جریان آب استفاده میشود که در شکل (۲-۶) نشان داده شده است. این دبیسنج دارای شیری برای محدود کردن مقدار جریان گذرنده از آن است و دامنه اندازهگیری آن، ۵ تا ۶۰ میلیلیتر در دقیقه است.
شکل ۲-۶- دبیسنج استفاده شده در این پژوهش.
۲-۱-۲-۱-۴- رگلاتور
رگلاتور مورد استفاده در این مطالعه از نوع زینسر[۳۹] با دقت ۵/۰ بار است که در شکل (۲-۷) نشان داده شده است. بیشترین فشار ورودی این رگلاتور ۳۰۰ بار و بیشترین فشار خروجی این رگلاتور ۱۵ بار است.
شکل ۲-۷- رگلاتور مورد استفاده در این پژوهش.
در این تحقیق از کمپرسور برای تأمین هوای مورد استفاده در فرایند ماشینکاری تخلیه الکتریکی خشک بهعنوان سیال دیالکتریک و از پمپ برای تأمین نفت سفید مورد استفاده در فرایند ماشینکاری تخلیه الکتریکی معمولی بهعنوان سیال دیالکتریک، استفاده شده است. سیال دیالکتریک با عبور از سوراخ تعبیه شده در ابزار، به فاصله گپ ماشینکاری پاشیده میشود.
۲-۱-۲-۲- مکانیزم تامین حرکت دورانی ابزار
مکانیزم متصل شده شامل الکتروموتوری میباشد که حرکت چرخشی آن توسط تسمه و پولی به کلگی چرخان الکترود انتقال مییابد. این مکانیزم در شکل (۲-۸) نشان داده شده است. همچنین برای تغییر دور موتور AC از اینورتر[۴۰] استفاده میشود که با تغییر فرکانس در بازه ۰-۶۰ هرتز، دور موتور را تنظیم میکند. مدل این دستگاه LS600 است و توانایی راه اندازی موتورهای kw ۴/۰ و کمتر از این مقدار را دارد (شکل۲-۹).
شکل ۲-۸- مکانیزم تأمین حرکت دورانی ابزار.
.LS600 شکل۲-۹- اینورتر مدل
۲-۱-۲-۳- مکانیزم اعمال میدان مغناطیسی
در این پژوهش برای اعمال میدان مغناطیسی به محفظه گپ ماشینکاری، مکانیزم مشاهده شده در شکل (۲-۱۰) استفاده شده است. در این مکانیزم، دو آهنربای ثابت استوانهای شکل به قطر ۱۲ و ارتفاع ۵ میلیمتر با شدت میدان مغناطیسی ۲/۱ تسلا، به سطح داخلی یک استوانه با سوراخ راهبهدر که ابزار از داخل آن عبور میکند، متصل میشوند. با چرخش ابزار و استوانه مذکور، آهنرباها نیز حول ابزار چرخیده و همه محیط قطعهکار را احاطه میکنند. نقشه دقیق این مکانیزم در پیوست ب، آورده شده است.
شکل ۲-۱۰- محفظه آهنرباهای مغناطیسی و خطوط میدان مغناطیسی ناشی از آنها در اطراف قطعهکار.