۰
حداقل
۱۰۰
حداکثر
در نهایت میتوان گفت، میانگین شاخص کل احساس نابرابری( اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی ) در بین زنان سرپرست خانوار برابر با ۶۳/۵۵ از ۱۰۰ میباشد که طبق جدول شماره (۴- ۵۵) میتوان گفت که ارزیابی شاخص کل احساس نابرابری در نمونه مورد مطالعه از “مثل دیگران” رو به “ضعیفتر از دیگران” بوده است. با توجه به میانه که برابر با ۹۵/۵۷ میباشد، میتوان گفت ۵۰ درصد پاسخگویان میزان شاخص کل احساس نابرابریشان ۹۵/۵۷ و کمتر از آن و۵۰ درصدشان بیشتر از آن میباشد. با توجه به مد که ۹۵/۸۲ میباشد میتوان گفت، این مقدار در میان سایر مقادیر توزیع شاخص کل احساس نابرابری بیشترین میزان تکرار را داشته است.
۴-۲-۱-۲-۲. متغیرهای واسط
متغیرهای واسط در این پژوهش طرد اجتماعی و احساس بیانصافی میباشد. طرد اجتماعی به صورت طرد از شبکه های حمایتی( طرد درونگروهی و برونگروهی)، طرد از روابط اجتماعی، طرد از مشارکت اجتماعی(رسمی و غیر رسمی) و احساس شرمساری اجتماعی مورد توجه قرار گرفته است و احساس بیانصافی به دو شکل اقتصادی و اجتماعی مطرح است.
۴-۲-۱-۲-۲-۱. متغیر واسط طرد اجتماعی
بر اساس مصاحبه های صورت گرفته با زنان سرپرست خانوار طردشدگی و محرومیت در سراسر زندگی آنها قابل مشاهده است. در مرحله اکتشافی این تحقیق مشخص شد که این گروه جزء مطرودین اجتماعی هستند که در یک وضعیت فلاکتبار قرار گرفتهاند که امکان رهایی از آن برایشان به آسانی امکانپذیر نیست. در واقع علاوه بر دغدغه فکری تأمین هزینههای کمرشکن زندگی، طرد شدن از سوی اجتماع، دوستان و در مواردی طرد شدن از سوی خانواده نیز مشکلات دیگر آنان بود. در نتیجه تمام این مسائل و مشکلات باعث ایجاد انواع اختلالات روانی، اضطراب و نگرانی در آنها شده و به دنبال آن با اُفت کیفیت زندگی و نارضایتی از آن مواجه بودند. بنابراین بر اساس مبانی نظری و تجربی(مخصوصاً کار فیروزآبادی،۱۳۹۲) این پژوهش و نتایج مصاحبه با زنان سرپرست خانوار(شرایط و موقعیت این جمعیت) و همچنین با توجه به راه های کلی ارتباط و اتصال فرد با جامعه، چهار بعد اصلی برای بررسی سازه طرد اجتماعی زنان سرپرست خانوار که در قالب دو بعد عینی و ذهنی در نظر گرفته شده است:
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
الف) بعد عینی
۱- طرد از شبکه های حمایتی: این بعد از طرد اجتماعی شامل متغیرهای حمایت درونگروهی و بینگروهی میباشد.
۲- طرد از روابط اجتماعی: این بعد مرکب از روابط همسایگی، خویشاوندی و دوستی است.
۳- طرد از مشارکت در فعالیتهای اجتماعی: این بعد مشتمل بر دو نوع مشارکت رسمی و غیر رسمی است.
ب) بعد ذهنی
۴- شرمساری اجتماعی: این بعد نیز متغیرهای پنهان نمودن فقر، بدنامی ناشی از حمایت نهادی، شرمساری حضور در جمع و رفتارهای طعنهآمیز را در بر میگیرد.
۴-۲-۱-۲-۲-۱-۱. طرد از شبکه های حمایتی
همانطور که ذکر شد طرد از شبکه های حمایتی شامل دو بعد حمایت درونگروهی و بینگروهی میباشد:
۴-۲-۱-۲-۲-۱-۱-۱. طرد از حمایتهای درونگروهی
در پژوهش حاضر برای سنجش حمایتهای درونگروهی، حمایتهای سهگانه حمایت عاطفی(همدلی، دوست داشتن، اعتماد، ارزش و احترام قائل شدن، توجه و گوش کردن) با ۶ گویه، حمایت ابزاری(کمکهای پولی و غیرنقدی(وقت و نیروی کار) و هر گونه کمک مستقیم) با ۶ گویه و حمایت اطلاعاتی (اطلاعات، مشورت، پیشنهاد و رهنمود) با ۲ گویه که جمعاً ۱۴ گویه می شود، در سطوح خویشاوندی، همسایگی و دوستان(پیوندهای قوی) به طور مجزا مورد سنجش قرار میگیرد و در قالب طیف لیکرت شش گزینهای اصلاً، خیلی کم، کم، متوسط، زیاد، خیلی زیاد مقیاسبندی می شود.
۴-۲-۱-۲-۲-۱-۱-۱-۱. طرد از حمایت خویشاوندان
۴-۲-۱-۲-۲-۱-۱-۱-۱-۱.طرد از حمایت عاطفی خویشاوندان
جدول شماره( ۴- ۵۷ ): توزیع درصدی پاسخگویان به گویه های حمایت عاطفی خویشاوندان
گویه
اصلاً
خیلی کم
کم
متوسط
زیاد
خیلی زیاد
جمع
میانگین
انحراف معیار
اگر مشکل یا حادثه بدی برای شما پیش بیاید،با شما همدردی می کنند؟
۲/۱۷
۱/۱۶
۴/۱۹
۶/۲۰
۶/۱۰