- ویژگیهای شبکههای نظارتی بیسیم (از جمله: نرخ بالای داده و نرخ بالای گمشدگی بستهها) چه تأثیری بر روی طراحی پروتکلهای لایه انتقال دارند؟
-
-
- برای شبکههای نظارتی بیسیم پروتکلهای بدون وضعیت[۱] مناسبترند یا پروتکلهای باوضعیت[۲]؟
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
-
- چگونه میتوان لایه انتقال را در شبکههای نظارتی بیسیم بهینه نمود؟
ساختار پایان نامه
ساختار کلی پایان نامه به شکل زیر است:
- در فصل دوم پیش زمینهای از موضوعات اصلی شامل توضیحاتی بر شبکههای حسگر بیسیم و شبکههای حسگر چندرسانهای بیسیم و مباحثی در چندرسانهای ارائه شده و سپس به تشریح دستهبندی شبکههای حسگر چندرسانهای بیسیم پرداخته و نگاهی کلی به سیستمهای نظارتی بیسیم که دستهای مهم از شبکههای حسگر چندرسانهای بیسیم با ویژگیهای منحصر به فرد است، خواهیم داشت.
- در فصل سوم به بیان شرایط و ویژگیهای محیطی شبکههای نظارتی بیسیم پرداخته، چالشهای پیش رو را بررسی کرده و پارامترهای مهم مورد نیاز جهت ارزیابی را معرفی مینماییم.
- فصل چهارم شامل معرفی، ارزیابی و مقایسه پروتکلهای مطرح برای شبکههایی با ویژگیهایی نظیر خط ارتباطی بیسیم، نرخ بالای گمشدگی بسته در شبکه، نرخ بالای داده، ترافیک چندرسانهای، ترافیک بلادرنگ، نیازهای تأمین کیفیت خدمات[۳] و غیره، میباشد.
- در فصل پنجم کار خود را ارائه داده و نتایج و بهبودهای حاصل را بیان کرده و با برخی از پروتکلهای مطرح مقایسه میکنیم.
- و در نهایت در فصل ششم نتیجهگیریای از این تحقیق کرده و چند نمونه از کارهایی که در ادامه میتوان انجام گیرد را ذکر مینماییم.
فصل دوم:
پیش زمینه
شبکههای نظارتی بیسیم دستهای مهم از شبکههای حسگر چندرسانهای بیسیم است که ترافیک غالب آن چندرسانهای (ویدئوها، تصاویر و صوتهای بدست آمده از حسگرها) میباشد. برای درک هرچه بهتر این شبکهها ابتدا نیاز است یک شناخت مقدماتی از چندرسانهای داشته و سپس به مطالعهی شبکههای حسگر چندرسانهای بیسیم و نسل قبل از آن، یعنی شبکههای حسگر بیسیم بپردازیم.
چندرسانهای
چندرسانهای چیست؟
افرادی که از واژه چندرسانهای استفاده میکنند به دستهه ای مختلف با دیدگاههای مختلف تقسیم میشوند. به عنوان مثال فروشنده رایانه چندرسانهای را به عنوان رایانهای شامل سیستم صوتی، درایو نوری DVD و … میداند. فروشنده وسایل سرگرمی ممکن است چندرسانهای را به عنوان سیستم تلویزیون کابلی تعاملی با قابلیت دسترسی به صدها کانال دیجیتالی بر روی اینترنت یا شبکه، بداند. در علم رایانه، مفهوم چندرسانهای عبارتست از مجموعهای از ماژولها نظیر متن[۴]، تصاویر[۵]، گرافیک[۶]، انیمیشن[۷]، ویدئو[۸] و صوت[۹] که میتوانند به صورت تعاملی باشند.
در این بخش ابتدا به بیان مفاهیم و اصول اولیه که برای فهم ویدئو لازم است، میپردازیم. این مفاهیم که جنبههای مختلف ویدئو را در نظر میگیرند عبارتند از:
- انواع سیگنالهای ویدئو
- ویدئوی آنالوگ
- ویدئوی دیجیتال
از آنجا که ویدئو از منابع مختلفی ساخته میشود، ابتدا از خود سیگنال شروع میکنیم. ویدئوی آنالوگ به عنوان یک سیگنال پیوسته نشان داده میشود. ویدئوی دیجیتال نیز به عنوان یک سری از تصاویر دیجیتال نشان داده میشود. در انتهای این بخش به بیان روشهای فشردهسازی ویدئوی دیجیتال میپردازیم.
انواع سیگنالهای ویدئویی
سیگنالهای ویدئویی میتوانند در ۳ دستهی جدا قرار گیرند: ۱) کامپوننت ویدئو[۱۰] ۲) کامپوزیت ویدئو[۱۱] و ۳) S- ویدئو[۱۲].
ویدئوی کامپوننت
هنگامی که از ۳ سیگنال جداگانه ویدئو برای پلانهای قرمز، سبز و آبی استفاده شود، به عنوان ویدئوی کامپوننت شناخته میشود. این نوع سیمها شامل ۳ سیم (متصل کننده) هستند که برای وصل کردن دوربین و یا دیگر دستگاهها به تلویزیون یا نمایشگر، استفاده میشوند.
ویدئوی کامپوزیت
در ویدئوی کامپویزیت، رنگ(“chrominance”) و شدت(“luminance”) سیگنالها در یک موج حملکننده سوار میشوند. کرومیننس ترکیب دو رنگ(I و Q یا U و V) میباشد. از این سیستم در بخش همگانی تلویزیون استفاده میشود چرا که با تلویزیونهای سیاه-سفید نیز سازگار است.
S-ویدئو
S-ویدئو از دو سیم استفاده میکند: یکی برای لومیننس و دیگری برای سیگنال ترکیب شده کرومیننس.
ویدئوی آنالوگ
یک سیگنال آنالوگ f(t) یک تصویر متغیر-زمانی را نمونهبرداری میکند. در روش اسکن کردن مترقی[۱۳] یک تصویر(فریم) به صورت کامل و از ابتدا اسکن میشود. در روش دیگر به نام اسکن کردن یک در میان[۱۴] خطوط تصویر به صورت یک در میان (خطوط زوج و فرد) اسکن میشود. استانداردهای اصلی پخش همگانی تلویزیون عبارتند از:
NTSC
استانداردی است که به صورت گسترده در آمریکای شمالی و ژاپن استفاده میشود. در این استاندارد از نسبت ۴:۳ و روش اسکن کردن یک در میان استفاده میشود. همچنین در این استاندارد ۳۰ فریم در ثانیه و ۵۲۵ خط به ازای هر فریم اسکن میشود.
PAL
یک استاندارد تلویزیون است که توسط دانشمندان آلمانی اختراع شد. این استاندارد از اسکن ۶۲۵ خط بر فریم و ۲۵ فریم در ثانیه به همراه نسبت ۴:۳ و اسکن کردن یک در میان، استفاده میکند. این استاندارد مهم به صورت گسترده در اروپای غربی، چین، هند و بسیاری از نقاط دیگر جهان مورد استفاده قرار میگیرد.
SECAM
این استاندارد که توسط فرانسویها اختراع شده، سومین استاندارد عمده در پخش همگانی تلویزیون است. SECAM نیز از ۶۲۵ اسکن خط بر فریم، ۲۵ فریم بر ثانیه، با نسبت ۴:۳ و اسکن کردن یک در میان استفاده میکند. SECAM و PAL شبیه هم هستند با این تفاوت که از شماتیک کدگذاری رنگ متمایز استفاده میکنند. در جدول ۲‑۱ استانداردهای پخش همگانی تلویزیون به طور خلاصه با یکدیگر مقایسه شدهاند.
استاندارد سیستم تلویزیون
نرخ فریم (fps)
تعداد خطوط اسکن شده
پهنای کل کانال (MHz)
پهنای باند تخصیص یافته (MHz)