نگرش به قوانین و مقررات اداری
۸۷/۰
۸۷/۰
۳-۹- تجزیه و تحلیل داده ها
به منظور تجربه و تحلیل داده ها میبایست به پرسشها و فرضیات تحقیق و نیز سطوح سنجش و تأثیرگذاری متغیرها توجه داشت. زیرا هر روش آماری دادههایی را در سطح معینی از اندازهگیری طلب میکند. دواس[۵۱] بر این باور است که سه عامل بر نحوه تحلیل داده ها مؤثر میباشد:
-
-
- تعداد متغیرها، ۲٫ سطح سنجش، ۳٫ استفاده از داده ها برای مقاصد توصیفی یا استنباطی(دواس،۱۳۸۳: ۱۵۹).
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
-
برای تجزیه و تحلیل داده های این تحقیق با توجه به سطح سنجش متغیرهای مورد بررسی، از آمارههای توصیفی و آمارهای استنباطی استفاده شده و کلیه عملیات اجرایی پردازش داده ها با بهره گرفتن از نرم افزار (SPSS) انجام شده است.
در این تحقیق از روشهای موجود در آمار توصیفی (جداول توزیع فراوانی، میانگین، درصد و نمودارهای مربوطه) و آمار استنباطی (آزمون کولوموگروف- اسمیرنف، ضریب همبستگی، رگرسیون چند متغیره، تحلیل مسیر) جهت بررسی و تجزیه و تحلیل داده های تحقیق استفاده خواهد شد که در اینجا به صورت اجمالی به معرفی این آزمونها پرداخته میشود.
۳-۹-۱- آزمون کولوموگروف- اسمیرنف
آزمون کولوموگروف- اسمیرنف به مقایسه تابع توزیع تجمعی مشاهده شده با تابع توزیع تجمعی نظری (مورد انتظار) در یک متغیر ترتیبی میپردازد. به عبارتی، در این آزمون توزیع یک صفت در یک نمونه با توزیعی که برای آن جامعه مفروض است، مقایسه میشود(منصورفر،۱۳۸۴: ۲۴۷). این آزمون ناپارامتری و بدون توزیع است. اما باید توزیع متغیر در جامعه برای هر یک از رتبههای مقیاس رتبهای در جامعه به طور نسبی در نظر گرفته شود که آن را نسبت مورد انتظار مینامند. در این تحقیق برای پیبردن به نرمال بودن یا تغیر نرمال بودن توزیع دادهها از این آزمون استفاده شده است.
۳-۹-۲- ضریب همبستگی
در هر پروژه تحقیقی که دارای چند متغیر باشد، به غیر از شناخت میانگین و انحراف معیار در متغیرهای مستقل و وابسته، اغلب نیاز است که نوع، شدت و چگونگی ارتباط متغیرها نیز بررسی شود. ضریب همبستگی وسیله سنجش میزان ارتباط بین دو کمیت است، یعنی اینکه تا چه میزان تغییر در یک کمیت میتواند به طور کامل از اطلاعات موجود درباره تغییرات کمیت دوم قابل پیشبینی باشد (فرنچ و ساورد،۱۳۷۱: ۵۹). در این تحقیق پس از بررسی پارامتریک بودن یا غیر پارامتریک بودن داده های تحقیق از ضریب همبستگی پیرسون با اسپیرمن استفاده خواهد شد.
۳-۹-۳- آزمون رگرسیون
از این آزمون برای تعیین مقادیر عددی متغیر وابسته براساس مقادیر معلوم متغیر مستقل هنگامیکه هر دو متغیر کمی میباشند، استفاده میشود. در این پژوهش از این آزمون برای تجزیه و تحلیل و اندازهگیری شدت رابطه متغیرهای مستقل با متغیر وابسته نگرش به قوانین و مقررات اداری استفاده شده است تا مشخص شود کدامیک از متغیرهای مستقل بیشترین تاثیر را بر نگرش به قوانین و مقررات اداری در شهر خرم آباد استفاده دارند.
۳-۹-۵- آزمون رتبه ای فریدمن
با بهره گرفتن از این آزمون محقق به بررسی رتبهای تأثیر تکتک متغیرهای مستقل بر متغیر وابسته پرداخته است. بهعبارتی دیگر جهت اولویتبندی تأثیر عوامل مؤثر بر نگرش به قوانین و مقررات اداری در شهر خرم آباد، از آزمون فریدمن استفاده شده است.
فصل چهارم
تجزیه و تحلیل داده ها
۴-۱- مقدمه
تجزیه و تحلیل دادهها برای آزمون فرضیهها و ارزیابی آنها مورد استفاده قرار میگیرد. امروزه در بیشتر تحقیقاتی که متکی بر اطلاعات جمع آوری شده از موضوع مورد تحقیق میباشد؛ تجزیه و تحلیل اطلاعات از اصلیترین و مهمترین بخشهای تحقیق محسوب میشود. هدایت هر فرایند تحقیق در هر یک از شاخه های علوم جهت رسیدن به یکسری نتایج و یافته های پژوهشی جهت کاربست در زندگی بشری است. به واقع یافته ها برونداد فرایند تحقیق هستند و موجودیت تحقیق را توجیه و اثبات می کنند. یافته های هر پژوهش شامل یکسری توضیحات درباره وضعیت موجود و برخی استنباط ها بر اساس تفاوت ها و رابطه ها است(کیوی و کامپهوند،۱۳۸۸: ۲۲۳). لذا در این فصل با توجه به دادههای گردآوری شده، به بررسی سؤالات تحقیق پرداخته، در صدد دستیابی به اهداف تحقیق می باشیم. در نهایت نیز، از آنجا که هر تحقیق، میتواند به یافتههایی دست یابد که جزء اهداف آن نبوده، ولی میتواند محقق یا سایر پژوهشگران را برای تحقیقات آتی و یا دلایل احتمالی بروز وقایع و پدیدهها، یاری کند، به بررسی سایر یافتههای تحقیق میپردازیم. در تجزیه و تحلیل پرسشنامه از مباحث استنباطی و توصیف آماری استفاده شده است. آمارههای توصیفی شامل جداول فراوانی و میانگین می باشد و در سطح استنباطی نیز از ضریب همبستگی، رگرسیون و آزمون فریدمن استفاده شده است. نرم افزار های مورد استفاده جهت تجزیه و تحلیل داده ها بسته نرم افزاری SPSS 22 تحت ویندوز می باشند.
۴-۲- آمار توصیفی
در این قسمت به ارائه آمارههای توصیفی و جداول مربوط به ویژگیهای جمعیت شناختی نمونه میپردازیم. شناخت ویژگیهای جمعیت شناختی نمونه، از این جهت مفید است که به کمک آن مشخصات کلی جامعه مورد بررسی و ویژگیهای عمومی آن برای سایر محققان مشخص می شود. بعل
اوه، این شناخت باعث میشود در تعمیم نتایج به جوامع دیگر، یا در طراحی سوالات تحقیقات آتی برای جوامع دیگر از این اطلاعات استفاده کنیم.
۴-۲-۱- ویژگی های جمعیت شناختی پاسخگویان
دراینجا به بررسی توصیفی سوالات مربوط به ویژگیهای عمومی پاسخگویان همچون جنسیت، سن و وضعیت تأهل ، میزان تحصیلات و… پرداخته میشود.
* فراوانی و درصد فراوانی جنسیت پاسخگویان:
جدول(۴-۱) فراوانی و درصد فراوانی جنسیت پاسخگویان
درصد تجمعی
درصد معتبر
درصد نسبی
تعداد
گویه
۶۲٫۲
۶۲٫۲
۶۲٫۲
۲۳۹
مرد
۱۰۰٫۰
۳۷٫۸
۳۷٫۸