۴٫۴
۶۴
QCIF
۱۷۴ × ۱۴۴
۸۸ × ۷۲
۹٫۱
۶۴
CIF
۳۵۲ × ۲۸۸
۱۷۶ × ۱۴۴
۳۶٫۵
۲۵۶
۴CIF
۷۰۴ × ۵۷۶
۳۵۲ × ۲۸۸
۱۴۶٫۰
۵۱۲
۱۶CIF
۱۴۰۸ × ۱۱۵۲
۷۰۴ × ۵۷۶
۵۸۳٫۹
۱۰۲۴
جدول ۲‑۴ فرمتهای ویدئویی که توسط H.263 پشتیبانی میشوند. ]۳۶[
شکل ۲‑۶ آرایش GOB ها در تصاویر H.263 ]36[
H.264
سالهای آخر قرن ۲۰ شاهد پیشرفتهای چشمگیری در زمینه توان محاسباتی برنامههای ویدئویی و شبکههای پشتیبانی کننده از ویدئو، بود. در نتیجه نیاز به کدک[۴۶]های پیشرفته ویدئو علاوه بر استانداردهای موجود H.261، H.262 و H.263 احساس میشد. دو گروه پیشرو در این زمینه یعنی ITU-T و ISO-MPEG پیشنهاد دادند که استاندارد جدید شامل موارد زیر باشد:
- افزایش کارایی فشردهسازی
- پشتیبانی از کاربردهای خاص ویدئویی نظیر ویدئوکنفرانس، ذخیره DVD، پخش همگانی ویدئو و جریانسازی بر روی اینترنت[۴۷]
- قابلیت اطمینان بیشتر
در سال ۲۰۰۱ کمپانی ITU دو پروژه را آغاز نمود. اولین پروژه، کوتاه مدت بوده و بدنبال اضافه کردن ویژگیهایی به استاندارد H.263 بود. این پروژه به نسخه ۲ استاندارد H.263 منجر شد. پروژه بعدی، بلندمدت بوده و به منظور توسعه استانداردی جدید برای فشردهسازی کارای ویدئو، صورت پذیرفت. استاندارد H.264 که حاصل این پروژه است، در ماه می ۲۰۰۳ بوجود آمد و در می ۲۰۰۴ نهایی و ثبت شد. این استاندارد با نامهای دیگری نیز شناخته میشود. از جمله قسمت ۱۰ استاندارد MPEG-4.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
کامپوننتهای اصلی H.264 (پیشبینی[۴۸]، انتقال[۴۹]، کوانتیزیشن[۵۰] و کدگذاری انتروپی[۵۱]) تفاوت زیادی با استانداردهای قبلی ندارد. چیزی که H.264 را تبدیل به استانداردهای جدید و مستقل کرده است، جزئیات کامپوننتها و همچنین اضافه شدن کامپوننت جدیدی به نام فیلتر است. بخاطر شباهت اصل موضوع به موضوعات قبلی و تخصصیتر شدن بحث در زمینه چندرسانهای از بیان جزئیات بیشتر صرفنظر میکنیم.]۳۷[
شبکههای حسگر بیسیم
مقدمه
پیشرفتهای اخیر در زمینه الکترونیک و مخابرات بیسیم توانایی طراحی و ساخت حسگرهایی را با توان مصرفی پایین، اندازه کوچک، قیمت مناسب و کاربریهای گوناگون داده است.
این حسگرهای کوچک که توانایی انجام اعمالی چون دریافت اطلاعات مختلف محیطی (بر اساس نوع حسگر)، پردازش و ارسال آن اطلاعات را دارند، موجب پیدایش ایدهای برای ایجاد و گسترش شبکههای موسوم به شبکههای حسگر بیسیم شبکه حسگر بیسیم شدهاند.
شبکههای حسگر بیسیم از تعدادی گرههای حسگر کوچک که توانایی انجام اعمالی چون دریافت اطلاعات مختلف محیطی بر اساس نوع حسگر، پردازش و ارسال آن اطلاعات را دارند تشکیل شدهاند. در اینجا ابتدا تعریفی از شبکههای حسگر بیسیم و ساختار کلی شبکه حسگر ارائه میشود. ساختمان گرههای شبکه تشریح میشود و کاربردهای شبکه حسگر و چالشهای موجود بررسی میگردد.
در شبکههای حسگر بیسیم محدودیت اصلی برای طراحی پروتکلها، انرژی محدود حسگرها میباشد. ]۴۱[