ارتفاع تابش به درجه
SG1
ایستگاه دریافت کننده
۱۶۴
Target path
۳۵
Target Row
مطالعات و پیمایش میدانی در ۳ مرحله جهت نمونه برداری
دستگاه GPS دستی مدل GPS MAP 60CSX
نرم افزارهای ENVI 5.1 و ArcGis10.2 وGoogle Earth
۴-۳ روش اجرا
ابتدا پیش پردازش داده ها شامل حذف باندهای بد و غیر کالیبره انجام و سپس نوار نوار شدگی و خطوط بد تصویر برطرف گردید. سپس تصحیح اتمسفری و هندسی روی تصویر اعمال و تصویر وارد مرحله پردازش گردید.
ادامه مراحل کار طبق فلوچارت زیر می باشد :
شکل (۴-۱) روندنما مراحل اجرای تحقیق
۴-۴ مشخصات تصویر منطقه مورد مطالعه
منطقه مورد مطالعه در استان مازندران در شهرستان آمل بین عرض جغرافیایی ۳۶ درجه و ۵ دقیقه و ۲۰ ثانیه تا ۳۶ درجه و ۴۰ دقیقه و ۵۰ ثانیه شمالی وطول جغرافیایی ۵۲ درجه و ۱۰ دقیقه و ۱۵ ثانیه تا ۵۲ درجه و ۳۰ دقیقه و ۵۰ ثانیه شرقی قرار دارد.
محصول عمده کشاورزی این منطقه برنج می باشد. تصویر ماهواره ای مورد استفاده در این تحقیق تصویر فراطیفی سنجنده هایپریون میباشد که در تاریخ ۲۹ اگوست ۲۰۱۳(هفتم شهریور۱۳۹۲) اخذ گردیده است. این سنجنده در مجموع دارای ۲۴۲ باند طیفی پیوسته در محدوده طیفی ۲۵۷۷-۳۵۶ نانومتر و۲۵۶ پیکسل در هرخط می باشد که این محدوده متشکل ازطول موج های مرئی ، مادون قرمز نزدیک و مادون قرمز کوتاه می باشد.
استان مازندران
شکل ( ۴-۲ ) تصویر هایپریون مربوط به منطقه مورد مطالعه ( FCC 50 30 20)
۴-۵ پیش پردازش تصویر
تصحیحات رادیومتری و هندسی پروسه های پیش پردازش رایج برای حذف اثرات سنسور و فاکتور های محیطی می باشد . پس تصیح خطا در مقادیر ثبت شده برای پیکسل ها در اثر خطاهای اتمسفری و دستگاهی جز تصحیحات رادیومتری و تصحیح خطا در هندسه تصویر تصحیح هندسی می باشد که بایستی روی تصویر اعمال شود.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۴-۵- ۱ تصحیح خطوط بد
خطوط بعد در داده L1R سنجنده هایپریون به صورت خطوط عمودی تیره ظاهر می شود.این پیکسل ها دارای مقادیر درجه روشنایی کمتری در مقایسه با همسایه های خود در هر باند می باشند که با جایگزینی مقدار میانگین درجه روشنایی همسایه های چپ و راست آن تحصیح شده است.
جدول شماره (۴-۲) خطوط بد در باندهای مختلف سنجنده هایپریون
خطوط بد در محدوده SWIR
شماره باند
خطوط بد در محدوده VNIR
شماره باند
۲۰و۱۷و۱۳
۵۵
۲۴۶و۲۳۷و۱۳۲و۱۲۵و۱۱۴و۶۸و۶
۸
۳۹و۳۷و۳۲و۲۰و۱۷و۱۳و۸