۰.۸۴
-۹۹
-۹۹
۱۹۸۶ ۱۰ ۱۹۶۰
۱۹۸۶
۱۰
۰.۴۴
۱.۶۴
۱.۴۱
۰.۹۶
-۹۹
-۹۹
۱۹۸۶ ۱۱ ۱۳۱۸۰
۱۹۸۶
۱۱
۰.۶۹
۰.۶۴
۱.۰۱
۱.۰۸
-۹۹
-۹۹
۱۹۸۶ ۱۲ ۵۱۴۰
۱۹۸۶
۱۲
۰.۶۴
۰.۶۲
۱.۲۸
۱.۱۱
-۹۹
-۹۹
۴-۶- روشهای بررسی خشکسالی
بعد از جمع آوری آمار و اطلاعات هواشناسی و کشاورزی، با توجه به آمار موجود روشهای قابل محاسبه شاخص های خشکسالی انتخاب شدند. در ابتدا تمام روشهای معرفی شده در فصل دوم مورد توجه قرار گرفتند. به علت عدم دسترسی به اطلاعات کافی رطوبت خاک، از روش پالمر که نیاز به رطوبت خاک داشت صرفنظر شد. همچنین برخی از روشها که از نظر هدف با مقصد این پژوهش هماهنگی نداشت مثل روش EDI که به بررسی روزانه خشکسالی می پردازد، به ناچار حذف شد.
در ادامه ضمن ارائه توضیحات مربوط به روش کار برای محاسبه شاخص های خشکسالی، به تلفیق این اطلاعات و ارزیابی بهترین شاخص خشکسالی که با شرایط کشت گندم دیم در منطقه همخوانی بیشتری داشته میپردازیم.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
برای بررسی نتایج حاصل از محاسبه شاخص ها و تلفیق با عملکرد گندم دیم شهرستان که به صورت استاندارد شده مورد استفاده قرار گرفت، ابتدا برای هر دوره زمانی که محاسبه شاخص در آن انجام شده بود، نموداری رسم کرده، نمودارها را مورد بررسی قرار دادیم. با توجه به نمودارها به این نتیجه رسیدیم که با درجه بندی میتوانیم نتیجه بهتری بدست آوریم . بدین منظور تفاضل مقادیر شاخص یا تبدیل شده آن در مقابل مقدار استاندارد شده میزان عملکرد به عنوان ملاک نکویی شاخص مورد توجه قرار گرفت. جهت دستهبندی بهتر میزان هماهنگی، به هر سال یک رتبه از ۲- تا ۲+ بر اساس درجه بندی ۵ طبقهای تعلق گرفت. بدین صورت که کمترین هماهنگی رتبه ۲- و بهترین هماهنگی رتبه ۲+ را به خود اختصاص دادند. با جمع نمرات بدست آمده نتیجه گرفته می شود که کدام بازه زمانی از شاخص مورد نظر، جواب بهتری داده و با عملکرد دیم آن شهرستان هماهنگتر است.
۴-۶-۱- انحراف استاندارد بارش (SDR)
در این روش ابتدا میانگین و انحراف معیار داده های بارندگی سالانه برای کلیه ایستگاههای مورد مطالعه طی دوره ۲۵ ساله محاسبه گردید. سپسبر اساس یک روش ابتکاری، با بهره گرفتن از جدول توزیع نرمال مقادیر منطبق بر ۲۰،۴۰،۶۰و۸۰ درصد وقوع که به ترتیب معادل -۰.۸۴ σµ ، -۰.۲۵ σµ ، +۰.۲۵ σµ و +۰.۸۴ σµ میباشد، در هر ایستــگاه محاسبه و مطابق جدول(۴-۱۷) طبقه بندی گردید. جدول(۴ -۱۷) نامگذاری هر طبقه ومحدوده محاسبه شده برای هر ایستگاه را نشان میدهد.
جدول(۴- ۱۷) محدودههای طبقه بندی خشکسالی به روش انحراف استاندارد بارش